Αρης – Απόλλων 5-0: Έστησε πάρτι Ευρώπης

Ο Άρης ήταν καταιγιστικός, συνέτριψε 5-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 25η αγωνιστική της Super League σε νίκη με… άρωμα Ευρώπης. Δύο γκολ ο Ντιγκινί, σκόραραν και οι Τόνσο, Γιουνές, Φετφατζίδης.

ην ευρύτερη νίκη του στη φετινή Super League πέτυχε ο Άρης, ο οποίος χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία, επικράτησε 5-0 του Απόλλωνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 25η αγωνιστική. Με 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες, οι “κίτρινοι” δεν πρόκειται να χάσουν μια θέση στην πεντάδα, που οδηγεί στην Ευρώπη.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία του αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

1. ΕΚΕΙ ΠΟΥ… ΠΟΝΑΕΙ

Από τα 40 γκολ που είχε δεχτεί ο Απόλλων πριν από τον αγώνα με τον Άρη, τα δέκα είχαν σημειωθεί στο πρώτο δεκάλεπτο. Η “Ελαφρά Ταξιαρχία”, η χειρότερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος”, δέχτηκε και ενδέκατο σε αυτό το διάστημα. Ο κεντρικός αμυντικός Βαφέας ανέτρεψε ξεκάθαρα τον Βέλεθ, δέχτηκε αδιαμαρτύρητα κίτρινη κάρτα και ο Ντιγκινί από το σημείο του πέναλτι νίκησε τον Αστρά και έγραψε το 1-0, φτάνοντας τα πέντε φετινά γκολ.

Ακόμα και μετά το γκολ, οι “κίτρινοι” συνέχισαν να είναι το απόλυτο αφεντικό στο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 20′ το σύνολο του Σάββα Παντελίδη είχε ποσοστό κατοχής μπάλας 76%. Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Άρης. Ο Απόλλων δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει τη μπάλα και έφτανε σπάνια στην αντίπαλη περιοχή. Στο 16′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αγρόδημου στον Λάρσον, αλλά ο Λάμπρου δεν είδε παράβαση. Ίσα, ίσα που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σουηδό για διαμαρτυρία.

2. ΜΟΝΟ 1-0 ΛΟΓΩ ΑΣΤΡΑ

Η ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Άρη να προηγείται μόνο 1-0 χάρη στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Λευτέρη Αστρά, ο οποίος μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του στη Super League με τη φανέλα της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” (είχε κάνει πέρυσι άλλες δύο με τον Πανιώνιο). Ο 22χρονος νίκησε στο 24′ τον Τζανακάκη, στο 27΄τον Ντιγκινί και στο 44′ τον Ματέο Γκαρσία. Οι Θεσσαλονικείς είχαν οκτώ τελικές στο πρώτο μισό (οι πέντε προς την εστία) και κατοχή μπάλας 68%, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι μέτρησαν μία τελική (εκτός εστίας) και 32% κατοχή.

3. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΝ “ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ”

Ο Άρης ήταν να μη βάλει δεύτερο γκολ στον Απόλλωνα. Στο 54′ μια λανθασμένη απομάκρυνση του Αγρόδημου είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί ο Τόνσο σε θέση βολής απέναντι στον Αστρά. Ο Αργεντινός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και “εκτέλεσε” τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, γράφοντας το 2-0. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πήραν… φόρα και δεν έδειξαν έλεος απέναντι στον ουραγό της Super League.

4. ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣ

Και οι τρεις αλλαγές που έκανε ο Σάββας Παντελίδης κάτι έδωσαν στον Άρη. Ο Μαρτίνες έδωσε την ασίστ στον Ντιγκινί, ο οποίος στο 63′ έκανε το 3-0, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στην άμυνα του Απόλλωνα, ο οποίος έπαιζε χωρίς ψυχολογία και πάθος. Ο Αργεντινός, που είχε αντικαταστήσει τον Τόνσο, έφτασε μια… ανάσα από το να σκοράρει, όταν το πλασέ του στο 77′ πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Γιουνές, ο οποίος στο 65′ αντικατέστησε τον Ντιγκινί, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, όταν εκμεταλλεύτηκε το χτύπημα φάουλ του Ματίγια, νίκησε στον αέρα Βαφέα και Κοντοέ και δεν άφησε περιθώρια στον Αστρά, στο 81′. Ο Τυνήσιος, που στο αμέσως επόμενο λεπτό σκόραρε ξανά, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, έφτασε τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε η τρίτη και τελευταία αλλαγή του Παντελίδη, ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο τέως μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στο 86′ και με το δεύτερο φετινό του γκολ έγραψε το τελικό 5-0. Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης τα έλεγε όλα. Ο Άρης μέτρησε 16 τελικές, ενώ ο Απόλλων είχε μείνει στη μία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άρης με τέτοιο βάθος στον πάγκο, απόλυτα δίκαια έφτασε στην επικράτηση και απόλυτα δίκαια επιστρέφει στην Ευρώπη…

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Γιώργος Λάμπρου (Ευβοίας)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον (78′ Φετφατζίδης), Ματέο Γκαρσία, Τόνσο (59′ Μαρτίνες), Ντιγκινί (65′ Γιουνές).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Αστράς, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Κοντοές, Ναδάλες, Γκίνο, Αγρόδημος, Ντούρσο (75′ Ρώσση), Ντεφεντερίκο (64′ Βάρκας), Ναζλίδης (58′ Ναζλίδης).

Γκολ: 8′ πεν, 63′ Ντιγκινί, 54′ Τόνσο, 81′ Γιουνές, 86′ Φετφατζίδης

Κάρτες: 16′ Λάρσον – 7′ Βαφέας

Μοίρασε το άρθρο!