Ενάντια στο ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, τάσσεται η μεγάλη πλειοψηφία των αναγνωστών του ethnos.gr, που συμμετείχε στη διαδικτυακή δημοσκόπηση, εκτιμώντας πως σε περίπτωση εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου, θα ευνοηθούν τα μεγάλα καταστήματα έναντι των μικρότερων επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, το 73% των συμμετεχόντων λέει «όχι» στη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές,έναντι 25% που συμφωνεί και ενός ποσοστού 2% που δηλώνει ότι αδιαφορεί για το θέμα.
Σε ερώτηση για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η λειτουργία των μαγαζιών όλες τις Κυριακές του χρόνου, το 53% θεωρεί ότι θα ευνοηθούν τα μεγάλα καταστήματα σε βάρος των μικρών, στη δεύτερη θέση με ποσοστό 18% έρχονται οι απαντήσεις «θα τονωθεί η αγορά και θα εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές» και «δε θα αλλάξει τίποτα», ενώ το 11% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές, χωρίς αλλαγή του τζίρου.



