Το πρακτικό διαψεύδει την επιστολή του συλλόγου γονέων του Δημοτικού Μελισσοχωρίου

hpkimages

Το πρακτικό του σχολικού συμβουλίου του δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου διαψεύδει την επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου

Το πρακτικό του 1ου σχολικού συμβουλίου του ολοήμερου δωδεκαθέσιου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη αναφορικά με το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου στο συγκρότημα “ΣΚΑΡΑ” και διαψεύδει τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στην επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου.

Σύμφωνα με το πρακτικό του σχολικού συμβουλίου η γενική γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων είχε τονίσει ότι «δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο ύπαρξης του 5ου δημοτικού σχολείου, που το πληρώνει ο κάθε δημότης – πολίτης, αφού υπάρχει δημόσιο σχολείο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες από το 2017-18 του μαθητικού πληθυσμού της κοινότητας Μελισσοχωρίου. Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου είχε ισχυριστεί ότι «συμφωνεί με την άποψη να συνυπάρχουν και τα δύο σχολεία, αφού όμως πρώτα διασφαλίζεται η οργανικότητα και λειτουργικότητα του 12θέσιου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μαθητικό δυναμικό της κοινότητας Μελισσοχωρίου τα τελευταία έτη 2015-16 και ιδιαίτερα το σχολικό έτος 2016-17 οι μαθητές που εγγράφησαν στην Α’ Τάξη και στα δύο σχολεία ήταν 42 συνολικά ενώ για το 2017-18 οι μαθητές αγγίζουν τους 32. Συνοπτικά, το ολοήμερο δημοτικό σχολείο διαρκώς και για τα επόμενα χρόνια θα μειώνεται δυναμικά και λειτουργικά.

Επίσης, όπως προκύπτει από το πρακτικό, ο πρόεδρος της Α’ βάθμιας σχολικής επιτροπής, Ευάγγελος Χατζηαντωνίου εκφράζοντας τη βούληση του δήμου, είχε τονίσει ότι επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι η λειτουργία και των δύο σχολείων και προς το σκοπό αυτό θα εργαστεί η διοίκηση του δήμου κάνοντας κατάλληλες ρυθμίσεις στα όρια δικαιοδοσίας των σχολείων.

Όσον αφορά στη λειτουργία Β’ λυκειακής τάξης, ο δήμος γνωμοδοτεί επί των προτάσεων της διεύθυνσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία για φέτος μας εισηγείται με το έγγραφό της με αριθ. πρωτ. 19136/28-11-2016 μόνο την ίδρυση ΕΠΑΛ Ωραιοκάστρου.

«Παραμένουμε σταθεροί στην άποψή μας ότι οι ανάγκες σε σχολική στέγη θα πρέπει να εξυπηρετούνται σε δημόσια κτίρια και όχι να ενοικιάζουμε ιδιωτικούς χώρους, εφόσον φυσικά αυτό είναι εφικτό. Για την επόμενη σχολική χρονιά, οι ανάγκες καλύπτονται

από τα υπάρχοντα δημόσια κτίρια με αποτέλεσμα να εξοικονομούμε χρήματα τα οποία έχει άμεση ανάγκη το κράτος», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης και εξέφρασε παράλληλα την απορία του για ποιο λόγο ακυρώθηκε το αυριανό ραντεβού με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 12θέσιου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου. «Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της βρέθηκε κοντά στα προβλήματα της σχολικής κοινότητας του διευρυμένου δήμου χωρίς σκοπιμότητες και μικροπολιτικά παιχνίδια. Εργαζόμαστε για το καλό των παιδιών μας και θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο μας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!