Ανέγερση νέου Ιερού Ναού στην περιοχή ”Αλώνια” στο Ωραιόκαστρο

Ένα ακόμη μεγάλο έργο βρίσκεται στα σκαριά, μετά την ανέγερση του Δημοτικού Μεγάρου στην μοναδική περιοχή του Ωραιοκάστρου, όπου δεν υπάρχει τσιμέντο στην περιοχή ”Αλώνια”. Σκέφτηκαν λοιπόν στην διοίκηση Τσακίρη, να ”εκμεταλευτούν” το κενό που υπάρχει, και εκεί να ανεγερθεί ένας νέος ιερός ναός, 300 μέτρα απόσταση από τον ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Δηλαδή η πλήρη τσιμεντοποίηση του κέντρου Ωραιοκάστρου. 

Την ίδια ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ζει την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση, και οι ευάλωτοι σπρώχτηκαν ακόμη πιο βαθιά σε αυτήν, με τις λίστες αναμονής αυτών που έχουν ανάγκη να μεγαλώνουν, την ίδια ώρα που η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει δραματική επίπτωση στη δημόσια υγεία, οι σύγχρονοι υποκριτές γραμματείς και φαρισαίοι,  αποθεώνουν τις πελατειακές σχέσεις και την εμπορευματοποίηση των πάντων. Βρίσκονται ψηλά στην διοικητική και οικονομική γραφειοκρατία. Θέλουν να τα έχουν καλά όπως την εποχή του Ιησού, και με την Αυτοκρατορία και με τον λαό. Το πρόβλημά τους είναι οι ”άοπλοι προφήτες” που λένε την αλήθεια.

Οι σύγχρονοι γραμματείς και φαρισαίοι είναι εδώ για να διαστρέφουν πάντα την πραγματικότητα. Για να παρουσιάσουν τον θύτη ως θύμα, και αντιστρόφως θύμα της ιστορίας ως θύτη. Για αυτό και σήμερα μεταφορικά ετίθετο το δίλλημα, ποιος πρέπει να αθωωθεί και ποιος να σταυρωθεί,  θα σπρώξουν τον όχλο να πει : τον Βαραββά – τον Βαραββά και τον άοπλο προφήτη άρον –άρον, σταύρωσον αυτόν .

Τι μας διδάσκουν τα πάθη του Ιησού; Μας διδάσκουν ότι την καταδίκη και την σταύρωση την μεθόδευσαν οι Αρχιερείς οι γραμματείς και φαρισαίοι, οι οποίοι παρέσυραν και τον όχλο για να την υποστηρίξει. Ο Ιησούς, δεν συγκρούστηκε με τον αυτοκράτορα και Βασιλιά, δεν επιχείρησε με την βία  να καταλάβει την εξουσία, αλλά αμφισβήτησε τις υποκριτικές αξίες της άρχουσας κάστας, τις απαράδεκτες κοινωνικές ανισότητες, κατακεραύνωσε την εμπορευματοποίηση της θρησκείας στο ναό. Δίδαξε την εσωτερική αλλαγή του ανθρώπου.

 

Μοίρασε το άρθρο!