Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών «Select respect»-Στις 13-19 Οκτωβρίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

poster_respect_1

06/10/2016

Το Δίκτυο Οργανώσεων και Φορέων Select Respect διοργανώνει για πρώτη χρονιά το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών select respect για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα που πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου 2016, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα «Τζον Κασαβέτης».

Το Φεστιβάλ Ταινιών με το μήνυμα «Select movies, respect ideas» έχει στόχο την ανάδειξη μέσα από την κινηματογραφική ματιά της διαφορετικότητας και των ζητημάτων που εγείρει σε σχέση με τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την κοινωνική συνοχή, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Το πολυθεματικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει 19 ταινίες από όλο τον κόσμο για την προσφυγική κρίση, την ένταξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και μειονοτήτων, τα δικαιώματα των γυναικών, τις έμφυλες διακρίσεις και τον αντισημιτισμό, τον σχολικό εκφοβισμό. Οι συζητήσεις που θα πλαισιώσουν τις ταινίες θα δώσουν βήμα διαλόγου σε εκπροσώπους φορέων, οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών καθώς και σε ανθρώπους του κινηματογράφου αλλά και στο ίδιο το κοινό.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με μία ειδική προβολή ταινίας για πρόσφυγες, την οποία θα ακολουθήσει διαπολιτισμική γιορτή ανοιχτή στο κοινό της πόλης με μουσική και κουζίνα από τις περιοχές καταγωγής τους. Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην πόλη για ομάδες αραβόφωνων και φαρσόφωνων προσφύγων.

Ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών είναι οι ειδικές πρωινές προβολές επιλεγμένων ταινιών, συζητήσεις και άλλες δράσεις για μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων της πόλης. Η θερμή ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας οδήγησε σε διπλασιασμό των προβολών, ώστε να μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν συνολικά 1.900 μαθητές και μαθήτριες από 20 σχολεία

Μοίρασε το άρθρο!