Ένα μικρό αγόρι ζητά από τους ισχυρούς να σταματήσει ο πόλεμος στον αραβικό κόσμο

Ένα μικρό αγόρι, ένας μουσουλμάνος συνομιλεί με τους ισχυρούς του κόσμου -τον  Ντόναλντ Τραμπ, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, την Άνγκελα Μέρκελ, τον Τζάστιν Τριντό και τον Αντόνιο Γκουτέρες- ζητώντας τους να σταματήσουν την κρίση στον αραβικό κόσμο.

Η διαφήμιση, εκτός των άλλων πολιτικών μηνυμάτων, έχει αναφορά και στην Ιερουσαλήμ, η οποία αποκαλείται πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Το παιδί μπαίνει στον Λευκό Οίκο, μιλά στον Ντόναλντ Τραμπ και του εύχεται «χαρούμενο Ραμαζάνι». Τον προσκαλεί να φάνε ιφταρ και του ζητά, αν μπορεί, να βρει το σπίτι του κάτω από τα συντρίμμια.

Στη συνέχεια το πλάνο δείχνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάθεται σε ένα τραπέζι. Ο μικρός μουσουλμάνος του διηγείται τραγουδώντας πως έχασε την οικογένειά του στον πόλεμο. Τον πιάνει από το χέρι και το πλάνο μεταφέρεται στη Μεσόγειο και στις βάρκες που  στοιβάζονταν οι Σύριοι.

Στην ακτή συναντά την Μέρκελ και τον Τριντό να υποδέχονται πρόσφυγες στην ακτή.

Το αγόρι στη συνέχεια συναντά τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Του λέει δακρυσμένο πως τα βραδιά δεν μπορεί να κοιμηθεί γιατί ακούει τις βόμβες και τα παιχνίδια του αιμορραγούν. Στο σημείο αυτό το πλάνο δείχνει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να δακρύζει και να σκύβει το κεφάλι.

Στη συνέχεια, ο μικρός απελευθερώνει από τις φυλακές ένα κοριτσάκι που μοιάζει με την Αχέντ Ταμίμι, την νεαρή Παλαιστίνια που βρίσκεται στις ισραηλινές φυλακές.

Μέσα σε μια εβδομάδα το βίντεο συγκέντρωσε 6,5 εκατ views στο YouTube.

Πρόκειται για διαφήμιση της εταιρείας τηλεφωνίας Zain, η οποία με 47 εκατομμύρια χρήστες, σε Μέση Ανατολή και Νότια Αμερική, είναι μία από τις μεγαλύτερες στον τομέα της παγκοσμίως.

Μοίρασε το άρθρο!