Έκκληση απο τους δημάρχους της ΠΕΔΚΜ να σταματήσει η μεταφορά προσφύγων μόνον σε ορισμένους δήμους της Δ.Θεσσαλονίκης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

27/04/2016

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, με την συμμετοχή Δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, και με αφορμή την αιφνιδιαστική προετοιμασία και άλλων χώρων μαζικής εγκατάστασης προσφύγων στην Δυτική Θεσσαλονίκη, υπέβαλε για μια ακόμη φορά σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Δείτε αναλυτικά τα αιτήματα της  ΠΕΔΚΜ:

Να σταματήσει η είσοδος και εγκατάσταση προσφυγικών πληθυσμών στην Κεντρική Μακεδονία, στην οποία ήδη έχει συσσωρευθεί περισσότερο από το 60% των προσφύγων.

Να προσδιορισθεί το ανώτατο όριο του αριθμού των προσφύγων, που μπορεί να φιλοξενηθεί, προσωρινά, σε κάθε Περιφέρεια, ώστε, σε συνάρτηση και σε αναλογία με τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας, να υπάρχει δίκαιη, ισόρροπη και γεωγραφικά ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την έκταση της Χώρας (με την αυτονόητη εξαίρεση των ευαίσθητων περιοχών).

Να σταματήσει άμεσα η συλλήβδην μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη μόνον σε ορισμένους μόνον Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης (όπως Δέλτα. Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά) και να διενεργηθεί η εκκένωσή της αναλογικά σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης να προσδιοριστεί και να λειτουργήσει άμεσα έστω και ένας χώρος στην ανατολική πλευρά του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (όπως επανειλημμένα έχει προτείνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση), ώστε να αποφορτιστεί η τεταμένη ατμόσφαιρα που δημιουργείται, 6 ο : Να ενισχυθεί η δύναμη των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα στην περιοχές της προσωρινής εγκατάστασης των προσφύγων. 7 ο : Να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης στην περιοχή της Ειδομένης. Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, παρακαλούμε εντός των αμέσως προσεχών ημερών να δεχθείτε σε ακρόαση αντιπροσωπεία

Μοίρασε το άρθρο!