Άρης – ΑΕΚ 3-2: Οι Θεσσαλονικείς στην Ευρώπη, πέταξαν εκτός την Ένωση με επική ανατροπή

Ο Άρης βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο στον ‘τελικό” με την ΑΕΚ. Η Ένωση προηγήθηκε με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 53′ και το 58’, ωστόσο οι κίτρινοι απάντησαν με τα γκολ των Πάλμα, Μαντσίνι και Γκαρσία και πήρε αυτός το εισιτήριο για την Ευρώπη.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο ματς με τον Άρη χάρη σε δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 53′ και το 58′, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς είχαν την απάντηση χάρη σε τρία γκολ των Πάλμα (78′), Μαντσίνι (85′) και Ματέο Γκαρσία (90+3′) και πήρε αυτός τον βαθμό το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Conference League.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές δεν είχε πολλές φάσεις με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως τα μετόπισθεν. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έγινε απειλητική σε ένα δίλεπτο σε τρεις περιπτώσεις. Η καλύτερη στιγμή της ήταν ένα πλασέ του Λιβάι Γκαρσία από πλεονεκτική θέση που πέρασε άουτ. Ο Κριχόβιακ είδε την κίνηση του Ρότα και τον τροφοδότησε στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα προς τον Λιβάι, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο πρώτος λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Μαντσίνι έκανε ωραία ενέργεια και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε το γύρισμα προς τον Ιτούρμπε στο δεύτερο δοκάρι και αυτός με έναν κεραυνό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση πήρε κεφάλι στο σκορ στο 53′. Έπειτα από ένα γύρισμα από τα αριστερά ο Γκαρσία νίκησε τον προσωπικό αντίπαλο, σούταρε με το δεξί από διαγώνια δεξιά θέση και νίκησε τον Κουέστα. Μετά από πέντε λεπτά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής χρίστηκε εκ νέου σκόρερ.

Ο Τσούμπερ γέμισε στον Λιβάι Γκαρσία από τα αριστερά στην περιοχή, αυτός αρχικά απείλησε με κεφαλιά, η οποία εξουδετερώθηκε από τον Κουέστα και στη συνέχεια πήρε το “ριμπάουντ” και έκανε το 2-0.

Ο Άρης πίεσε και προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, ωστόσο αρκέστηκε μόνο στο 2-1. Στο 78′ ο Λουίς Πάλμα που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή μείωσε σε 2-1. Ο Πάλμα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και την έστρωσε στο δεξί και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το χρυσό γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 85ο λεπτό. Αφού ο Στάνκοβιτς πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις για να κρατήσει το 2-1, δεν το έκανε στην τρίτη σημαντική τελική του Άρη. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μαντσίνι από κοντά έκανε το 2-2 και έφερε τούμπα το ματς.

Μετά το 2-2 η Ένωση προσπάθησε να βρει το τρίτο γκολ, αφήνοντας κενούς χώρους πίσω, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ. Ο Ματέο Γκαρσία τροφοδοτήθηκε όμορφα στην περιοχή. Αρχικά με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο πήρε το ριμπάουντ και από κοντά εκτέλεσε τον Στάνκοβιτς, κάνοντας το 3-2 και στέλνοντας τον Άρη στην Ευρώπη.

Δεν άλλαξαν τίποτα στις ενδεκάδες τους οι δύο προπονητές

Άρης και ΑΕΚ προέρχονταν από νίκες στα προηγούμενα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα. Αυτό το γεγονός δεν πτόησε τους δύο προπονητές από το να προχωρήσουν σε αλλαγές στις ενδεκάδες τους, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο παιχνίδι ήταν πριν από τρεις ημέρες.

Ο Άρης έπαιξε με 4-2-3-1, με τον Μπούργος να αφήνει για ένα ακόμα παιχνίδι στην άκρη το 4-4-2, αφήνοντας τον Καμαρά μόνο του στην κορυφή. Η ΑΕΚ έπαιξε με το 4-3-3, με τον Μάνταλο να προτιμάται αντί του Χατζισαφί στη μεσαία γραμμή και τον Ιρανό να παίζει στο αριστερό άκρο τη άμυνας,

Έπαιξαν προσεκτικά και οι δύο στο πρώτο μέρος, δοκάρι στις καθυστερήσεις ο Άρης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά προσεκτικά στα μετόπισθεν και να αφήνουν ελάχιστα περιθώρια στους αντιπάλους για να απειλήσουν. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική στο παιχνίδι έγινε στο 21ο λεπτό, με ένα μακρινό σουτ του Σιμάνσκι, με τον Κουέστα να ελέγχει τη φάση.

Δευτερόλεπτα μετά, η Ένωση έχασε ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Οι παίκτες του Οφρυδόπουλου έκλεψαν την μπάλα ψηλά και ο Κριχόβιακ είδε την κίνηση του Ρότα και τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή. Ο διεθνής ακραίος αμυντικός κατάφερε και απελευθερώθηκε από τα μαρκαρίσματα και έκανε το γύρισμα, με τον Λιβάι Γκαρσία να στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 22′ ο Τσούμπερ βρήκε λίγο κενό χώρο και εξαπέλυσε ένα σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη τελική των παικτών του Άρη έγινε στο 28′. Αυτή ήταν κάτι σαν σέντρα – σουτ του Μαντσίνι, αναζητώντας τον Μπερτόγλιο, όμως ο Στάνκοβιτς ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε, δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο ανοίξει το σκορ στο 45+1′. Ο Μαντσίνι μπήκε με ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά στην περιοχή, αποφεύγοντας τον Χατζισαφί και έκανε το γύρισμα. Την μπάλα πήρε ο Ιτούρμπε ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε.

Πέτυχε αδιανόητη ανατροπή ο Άρης

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και με δύο προσωπικά γκολ του Λιβάι Γκαρσία σε διάστημα πέντε λεπτών στο 53′ και το 58′. Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει στην αρχή κυρίως από τα αριστερά δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο Μπούργος μετά το δεύτερο γκολ έκανε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας Πάλμα, Γκαρσία και Σάκιτς στην προσπάθειά του να κάνει πιο απειλητική την ομάδα. Οι κίτρινοι κέρδισαν “προσωρινά” πέναλτι για χέρι του Χατζισαφί στην περιοχή σε φάση διαρκείας στα καρέ του Στάνκοβιτς. Το VAR κάλεσε τον Μάντεν να δει τη φάση και ανακάλεσε την αρχική του απόφαση.

Μετά το χαμένο πέναλτι ο Άρης προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι και να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Πίεσε ασφυχτικά τα καρέ της ομάδας του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και πέτυχε ολική ανατροπή με τρία γκολ σε 15 λεπτά, η οποία του χάρισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο και πέταξε εκτός Ευρώπης την Ένωση.

Μοίρασε το άρθρο!