ΝΤΡΟΠΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ…Η μόνη απάντηση που ταιριάζει για τους Δημοτικούς Συμβούλους, που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπάθησαν με αστείες δικαιολογίες να βάλουν φρένο σε ένα μεγάλο έργο στο Ωραιόκαστρο, όπως είναι αυτό του στεγάστρου του κολυμβητηρίου, ένα πάγιο αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας, εδώ και χρόνια. Εμείς τους αφήνουμε στην μιζέρια τους που την έχουν αφομοιώσει και την έχουν κάνει τρόπο ζωής, γιατί όσο και αν προσπαθείς, όσο και αν το θες, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αντικρίζεις αυτή τη μαυρίλα που  καταπλακώνει την σκέψη τους, δείχνοντας ότι είναι περαστικοί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος που τους ψήφισε απαιτεί από αυτούς να προασπίζονται τις καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητά τους  και όχι να μετατρέπουν το Δημοτικό Συμβούλιο σε θεατρική σκηνή με τις κάμερες από πίσω να τραβάνε το σόου.

Και ας πούμε μερικές αλήθειες που πραγματικά πονάνε, σε αυτούς που η μόνη τους προσφορά στον τόπο τους ήταν η στείρα αντιπολίτευση. Το στέγαστρο του κολυμβητηρίου από την στιγμή που εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα και αφού αυτό δεν κατέστη δυνατόν, γιατί δεν υπάρχουν προγράμματα να χρηματοδοτούν τέτοια έργα, η διοίκηση ξεκίνησε προσπάθειες να το πετύχει με δανεισμό. Θα ρωτήσει κανείς και εύλογα, αν σε αυτές τις εποχές θα μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί.

Η σημερινή διοίκηση του Αστέριου Γαβότση και ο ίδιος προσωπικά, που φαίνεται να είναι αποφασισμένος να κάνει έργα ουσίας στον Δήμο Ωραιοκάστρου  και όχι βιτρίνας,  παρέλαβε ένα δάνειο το 2014 της τάξεως των 4.090.000 ευρώ. Στις 31/12/2017 το δάνειο πήγε στα 1.894.000 ευρώ,και στις 30/4/18 είναι στα 1.623.000 ευρώ. Δηλαδή αποπληρώθηκαν συνολικά 2.467.000 ευρώ και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Κοϊτσίδη,  ο οποίος φαίνεται να έχει μια πολύ θετική πορεία στην Αντιδημαρχία αυτή,τ ο 2020 το δάνειο αυτό θα μηδενιστεί, και έτσι θα μπορέσει να ξεκινήσει το νέο δάνειο που θα αφορά το στέγαστρο του κολυμβητηρίου, το οποίο θα είναι περίπου της τάξεως του 1.500.000 ευρώ,χωρίς στην ουσία ο Δήμος να επιβαρυνθεί,και για τους λόγους που εξηγούμε παρακάτω.

Πέρα όμως από το όφελος που θα έχουν όλοι οι πολίτες του Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηλία Ζιακούλη, και υπεύθυνο του κολυμβητηρίου, θα έχει την δυνατότητα να προσελκύει πάνω από 5.000 πολίτες από την Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας και κυρίως επειδή είναι Ολυμπιακών διαστάσεων, θα μπορεί να φιλοξενεί πολλές διεθνείς και πανελλήνιες εκδηλώσεις, κάτι που θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την τοπική αγορά. Επίσης θα έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας, σύμφωνα και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαγγέλη Καραστερίου, αφού η ενεργειακή μελέτη θα προβλέπει πλεόνασμα θερμότητας και ηλεκτρισμού.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους τους Δ.Συμβούλους και της διοίκησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, που υπερασπίστηκαν αυτό το μεγάλο έργο. Για την ιστορία να αναφέρουμε τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων της Διοίκησης, αλλά και της Αντιπολίτευσης, που ψήφισαν αυτό το μεγάλο έργο του στεγάστρου. Οι υπόλοιποι θα μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του Ωραιοκάστρου.

ΥΠΕΡ ΨΗΦΙΣΑΝ : 

Αντωνιάδου Ειρήνη, Αταμιάν Πέτρος, Βαμβάκη Λιμπατέ Χριστίνα, Δίγκαλης Θωμάς, Ευθυμίου Θεόφιλος, Ζιακούλης Ηλίας, Ιωσηφίδης Κυριάκος, Καρασαββίδης Δημήτρης, Καραστερίου Βαγγέλης, Καρύδης Αθανάσιος, Κοϊτσίδης Παναγιώτης, Λαζαρίδης Γιώργος,  Λοκοβίτης Νίκος, Μοδίτσης Αθανάσιος, Παναγιωτίδης Χρήστος, Παπαδόπουλος Νίκος, Πορφυριάδης Παντελής, Σημαιοφορίδης Λάκης, Τερζής Χρήστος, Χατζηαντωνίου Βαγγέλης

ΚΑΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ :

Θεμελής Άγγελος, Καταρτζής Βαγγέλης, Παπακωνσταντίνου Γιώργος, Παραπανήσιος Γιώργος

ΠΑΡΩΝ ΔΗΛΩΣΑΝ :

Πολυχρονίδης Ανέστης, Τσακαλίδης Ηρακλής

ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΗΤΑΝ :

Γεράκη Βικτώρια, Δεληπάλα Δάφνη, Δούμπαλας Κυριάκος, Εδιρνέλης Γρηγόρης, Παρισόπουλος Γιώργος, Σαραμάντος Δημήτρης, Χατζηαγόρου Βαγγέλης

 

Μοίρασε το άρθρο!