ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2019 ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ekloges_psifodeltia_aftodioikisi-696x464

«Φθινόπωρο του 2019 οι δημοτικές εκλογές». Αυτός είναι ο τίτλος που βγάζει η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο».

Όπως αναφέρει ο υπουργός στη συνέντευξή του, στο υπουργείο υπάρχουν σκέψεις για αποσυσχέτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές.«Κάτι τέτοιο, εάν τελικώς επιλέγει, θα οδηγήσει στη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για λίγους μήνες. Έχω τη γνώμη πως η ημερολογιακή ταύτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Πρόκειται για νέα δημόσια τοποθέτηση του υπουργού για τον χρόνο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών μετά την κατηγορηματική διάψευση πρόσφατου δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο υποστήριζε ότι δημοτικές  και περιφερειακές εκλογές θα μετακινηθούν ένα χρόνο νωρίτερα, και θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2018. «Δεν πρόκειται να πάνε πιο μπροστά οι δημοτικές εκλογές. Πιο πίσω μπορεί», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει στην πρόσφατησυνέντευξή του στην aftodioikisi.gr. 

Tότι ο υπουργός Εσωτερικών είχε επιβεβαιώσει στην ουσία παλαιότερο ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το οποίο, στο πλαίσιο της, κατά τα φαινόμενα, ειλημμένης απόφασης της κυβέρνησης η αυτοδιοικητική περίοδος να ξεκινάει από 1η  Ιανουαρίου και όχι 1η  Σεπτεμβρίου, η θητεία των αιρετών θα παραταθεί έως το φθινόπωρο του 2019: «Οι εκλογές είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από το τέλος της παρούσας θητείας, αυτό είναι ξεκάθαρο, άρα αν θα αλλάξει λοιπόν η ημερομηνία θα είναι έτσι ώστε να πάμε πιο πέρα, πιο πίσω δηλαδή. Εγώ θεωρώ απαραίτητο το να αποσυσχετιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών από εκείνη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Λειτουργεί παραμορφωτικά για τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών το να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Το διακύβευμα είναι άλλο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δεν έχουμε ανάγκη από μια τέτοιου είδους αν θέλετε υπερπολιτικοποίηση, υπερκομματικοποίηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών»,τονίζει.

Μοίρασε το άρθρο!