Τρόμος στο Λονδίνο: Διπλό χτύπημα με πολλούς νεκρούς – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

 

images (1)111images (1)111

720_519030_fe144671a0-8ac061efdd47332e

Μια « τρομοκρατική ενέργεια» με «πολλά θύματα» σημειώθηκε  στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν μια ανατριχιαστική σκηνή στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπου ένα βαν έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς.

Η τροχαία έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για «πολλά θύματα» μετά το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου, μια επίθεση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν «ένα όχημα κι ένα μαχαίρι».

Η αστυνομία ανακοίνωσε κατόπιν ότι επενέβη σε άλλα δύο σημεία, στο Μπόροου Μάρκετ, μια γνωστή αγορά όχι μακριά από τη Γέφυρα, στη νότια όχθη του Τάμεση, και κατόπιν στο Βόξολ, στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun εκφράζονται φόβοι για έως και επτά νεκρούς.

Η αστυνομία θεωρεί ότι το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου και οι επιθέσεις με μαχαίρια στο Μπόροου Μάρκετ αποτελούσαν μια συντονισμένη «τρομοκρατική ενέργεια».

Πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας όπως και σκάφη της στον Τάμεση με τις σειρήνες τους να ηχούν έσπευσαν στην περιοχή και την απέκλεισαν.

Στο Βόξολ βρίσκεται η έδρα της MI6, της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Στο συμβάν στην αγορά Μπόροου ακούστηκαν πυροβολισμοί. Η αστυνομία ανέφερε ότι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους για να αντιμετωπίσουν οπλισμένους δράστες.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι ανέπτυξε δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Η γέφυρα έκλεισε και στις δύο κατευθύνσεις της. Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με πολλά περιπολικά που έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή, καθώς και ασθενοφόρα να σπεύδουν.

Μια εργαζόμενη του BBC, η Χόλι Τζόουνς, δήλωσε ότι είδε ένα φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα να βγαίνει από τον δρόμο και να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο όπου χτύπησε πολλούς πεζούς. Είπε πως είδε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους πεσμένους κάτω.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου εμφανώς είχε σκοπό να χτυπήσει πεζούς και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο ενώ εκείνοι είχαν γυρισμένες τις πλάτες τους προς αυτό.

Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι, να επαγρυπνούν και να την ενημερώνουν για οποιοδήποτε συμβάν με μια ανάρτησή της στο Twitter.

Στις 22 Μαρτίου, επίσης στο Λονδίνο, ένας άνδρας έπεσε πάνω στο πλήθος στο Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό μέχρι θανάτου και πέσει νεκρός από πυρά συναδέλφων του.

Ενώ την 22α Μαΐου στο Μάντσεστερ, ένας νεαρός Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα σε ένα γήπεδο όπου μόλις είχε τελειώσει μια συναυλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Την ευθύνη για την ενέργεια του βομβιστή-καμικάζι ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου Cobra για το πρωί της Κυριακής. Στο συμβούλιο αυτό συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη και οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών.

Η Μέι, σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της, έκανε λόγο για μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».

«Αφού συνομίλησα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η φρικτή εξέλιξη που σημειώθηκε στο Λονδίνο θεωρείται ως μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία», συνέχισε η Μέι. «Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ’ αυτά τα φοβερά γεγονότα».

Ο επικεφαλής των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) Τζέρεμι Κόρμπιν έκανε λόγο για μια «βάρβαρη» ενέργεια, τέσσερις ημέρες πριν διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.

Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με αναρτήσεις του στο Twitter πρόσφερε τη βοήθεια του στη Βρετανία και άδραξε την ευκαιρία για να ζητήσει από τα δικαστήρια να επαναφέρουν σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα, που επέμεινε πως οι Αμερικανοί «χρειάζονται» ως ένα «επιπλέον επίπεδο ασφάλειας».

Δείτε τις φωτογραφίες:

LIVE εικόνα από το Λονδίνο

Η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Λονδίνου γνωστοποίησε ότι τα ασθενοφόρα της διακόμισαν τουλάχιστον 20 ανθρώπους σε νοσοκομεία και προσέφερε σε άλλους τις πρώτες βοήθειες επιτόπου μετά την επίθεση που διαπράχθηκε στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου χθες βράδυ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι διακομίσαμε τουλάχιστον 20 ασθενείς σε έξι νοσοκομεία», ανέφερε η υπηρεσία σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας ότι οι νοσοκόμοι της προσέφεραν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες σε θύματα με «λιγότερο σοβαρά τραύματα».

ΦΩΤΟ ντοκουμέντο: Αυτός είναι ο ένας εκ των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Τo BBC έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άνδρα που είναι πεσμένος στο έδαφος και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί έναν από τους δράστες του αιματηρού διπλού χτυπήματος στο Λονδίνο.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έχει τραβηχτεί από τον 25χρονο Ιταλό, Γκαμπριέλ Σκιότο που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο, ο άνδρας φαίνεται να έχει πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ‘έχοντας κάτι δεμένο στη μέση του.

Παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για κάποιου είδους εκρηκτικό μηχανισμό.

Για επτά νεκρούς κάνει λόγο η Sun - Τι αναφέρει για τους δράστες - ΤΩΡΑ

Έως και επτά άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στα συμβάντα στο Λονδίνο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sun.

Δύο άνθρωποι που εξαπέλυσαν επιθέσεις κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου έπεσαν νεκροί από πυρά βρετανών ένοπλων αστυνομικών, ανέφερε η ίδια εφημερίδα.

Το συγκλονιστικό μήνυμα της βρετανικής αστυνομίας στο Twitter - ΤΩΡΑ

«Τρέξε, κρύψου, πέστο».

Με αυτή την οδηγία συμβουλεύει τους πολίτες στο Λονδίνο η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Το μήνυμα που ανέβηκε στο twitter είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη βρετανική πρωτεύουσα με το ντόμινο του τρόμου να εκδηλώνεται λίγες μόλις ημέρες μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ.

πηγή ΑΜΠΕ

Μοίρασε το άρθρο!