Τρία κύματα κακοκαιρίας έως την Τετάρτη με σημαντική πτώση θερμοκρασίας

Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, κινούμενα από τα βορειοδυτικά προς τα ανατολικά, θα επηρεάσουν τη χώρα μας έως την ερχόμενη Τετάρτη.   Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα επόμενα 24ωρα- με μικρά διαλείμματα- αναμένονται βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου τη Δυτική Ελλάδα με τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.   Προοδευτικά τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στα πελάγη θα επικρατήσουν τοπικά θυελλώδεις άνεμοι νότιων διευθύνσεων.  

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα θα υπάρξει πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων.   Η κατανομή των φαινομένων και οι άνεμοι που θα πνέουν, αργά το βράδυ του Σαββάτου και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

        

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, που θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρώτο, αναμένεται να επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής τη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία έως το πρωί της Δευτέρας σχεδόν το σύνολο της χώρας.   Το διήμερο Τρίτη- Τετάρτη θα υπάρξει τρίτο κύμα κακοκαιρίας. Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία αυτό θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότατα χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.  

 

Μοίρασε το άρθρο!