Το 23% των παιδιών περνά έως τρεις ώρες την ημέρα στο ίντερνετ

κατάλογος

10/02/2016

Στην Ελλάδα, τα παιδιά έχουν «κολλήσει» στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα της Wind στο πλαίσιο της εκστρατείας kids@safety, καθώς ο μέσος όρος καθημερινής χρήσης του ίντερνετ από αυτά είναι οι δύο ώρες.

Το 55% των Ελληνόπουλων συνδέεται μία έως δύο ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, ενώ το 23% δύο έως τρεις ώρες. Το 2% «σερφάρουν» για πάνω από πέντε ώρες καθημερινά, ενώ το 5% τρεις έως τέσσερις ώρες. Μόνο το 13% συνδέεται για λιγότερο από μία ώρα, ενώ ένα 2% δεν έχει καθόλου πρόσβαση στο ίντερνετ.

Όμως, μόνο λίγος χρόνος (το 13%) αφιερώνεται από τα παιδιά στο διαδίκτυο για να αναζητήσουν σχολικά βοηθήματα και πληροφορίες για τα μαθήματά τους. Τα περισσότερα παιδιά (69%) «μπαίνουν online» για να ψυχαγωγηθούν, το 36% για να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, το 33% για να δουν μουσικά βίντεο, το 14% για να δουν ταινίες, παιδικά και κόμικς, το 3% για να συνομιλήσουν με φίλους και το 2% για να συνδεθούν στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook.

Σύμφωνα με την έρευνα, στο 74% των ελληνικών οικογενειών ο υπολογιστής για τα παιδιά βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο (σαλόνι-καθιστικό-κουζίνα-χολ) υπό την επίβλεψη των γονέων, ενώ στο 5% το παιδί έχει υπολογιστή στο δωμάτιό του.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Π. Δρακόπουλος

Μοίρασε το άρθρο!