Τουρκία – Τουλάχιστον 50 νεκροί στην φονική έκρηξη από βομβιστή – καμικάζι

590_8373adf3ec41a7ca1684e2852d15442d

21/08/2016

Στους 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια γαμήλια τελετή, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι “πιθανώς ο δράστης” της επίθεσης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει “καμία διαφορά” ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πηγές προσκείμενες στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν νωρίτερα ότι η τρομοκρατική ενέργεια είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τριάντα άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 100. Ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι για την επίθεση πιστεύεται ότι ευθύνεται η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Τρεις βομβιστές-καμικάζι που φέρονται να ανήκαν στο ΙΚ είχαν σκοτώσει 44 ανθρώπους τον Ιούλιο σε επίθεσή τους στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Αυτή ήταν η πλέον πολυαίμακτη από τις τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίες έχουν διαπραχθεί στην Τουρκία φέτος.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης στο RealOraiokastro

H απλή διαδικασία που γλιτώνει τους λογαριασμούς σας από τις κατασχέσεις

Η τελευταία φορά που απονεμήθηκαν χρυσά μετάλλια από ατόφιο χρυσό στους αθλητές ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912

Τα επαγγέλματα που κάνουν τους ανθρώπους αλκοολικούς

 

Μοίρασε το άρθρο!