ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια, κατά τη διαδικασία της συζήτησης και ψήφισης για την κύρωση των συμβάσεων, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και εταιρειών του χώρου, για το δικαίωμα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων και λοιπών κοιτασμάτων σε περιοχές των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, κάνοντας λόγο για σημαντική εξέλιξη που δημιουργεί πολλά νέα δεδομένα για την περιφερειακή ανάπτυξη & την Εθνική Οικονομία.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝ.ΕΛ., η προσαρμογή της χώρας μας σε νέα δεδομένα και πεδία, αυτά της ενέργειας, θα σημάνει χιλιάδες θέσεις εργασίας και κυρίως μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία που ανοίγεται και θα μας επιτρέψει να απεμπλακούμε από τις δυσκολίες του σήμερα.

Η χώρα μας, όμως, για να προχωρήσει, έχει ανάγκη την εξειδικευμένη τεχνολογία και γνώση, ιδίως σε θαλάσσιες εξορύξεις μεγάλου βάθους, σε τομείς της οικονομίας δηλαδή που δεν κατέχει ανάλογη τεχνογνωσία και εμπειρία.

Αυτό το κενό συμπληρώνεται μέσω της προσέλκυσης ξένων ενδιαφερόμενων επενδύσεων και την μεταφορά της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας τους, που θα εξασφαλίζει και την ασφαλή εξέλιξη της διαδικασίας, αναφορικά με την προστασία του οικοσυστήματος.

 «…οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμφωνούμε. Η διαχείριση του θέματος δεν πρέπει να αφορά κάποιο κόμμα, το θέμα είναι εθνικό και η απόφασή μας πολύ σημαντική, που θα καθορίσει το μέλλον μας και θα ενισχύσει τις θέσεις μας, σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Είναι πολύ σημαντικό, όμως και αδιαπραγμάτευτο, να ισχύουν τα αυστηρότερα πρότυπα της διεθνούς πρακτικής ως προς την υγεία και προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, αλλά και την αποφυγή τυχόν ζημίας σε βασικές οικονομικές δραστηριότητες του παράκτιου μετώπου, σε διαρκή διάλογο με την τοπική κοινωνία», δήλωσε ο ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την κύρωση των σχετικών συμβάσεων στην ομιλία του σήμερα στην Ολομέλεια.

Ακολουθεί σχετικό video:

https://youtu.be/4Vu6_8u5Enc

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Μοίρασε το άρθρο!