Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα, σύμφωνα με τα Μερομήνια

Η πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, τα «ημερομήνια» ή και μερομήνια είναι μακροχρόνιες προβλέψεις.

Πως ερμηνεύονται τα Μερομήνια

Η διαδικασία είναι απλή. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ. Όταν έχει αέρα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος. Όταν υπάρχουν άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές. Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμερινό. Θα υπάρχουν βόρειοι άνεμοι με πιθανές καταιγίδες και συνεχείς βροχοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ανάμεσα στους 8 και τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε συννεφιά, ενώ ο καιρός θα είαι βροχερός, με ισχυρούς ανέμους. 

Αναλυτικά:

1 – 15: Συνεχίζεται το χειμερινό σκηνικό του καιρού. Βόρειοι άνεμοι με πιθανές καταιγίδες και συνεχείς βροχοπτώσεις. Θερμοκρασία (8 – 15 °C) . Πάσχα 2018: Συννεφιές – βροχερός καιρός, με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία (10 – 14 °C).

16 – 26: Βορειοδυτικοί άνεμοι κρατούν τη θερμοκρασία χαμηλά (12 – 18 °C). Με τη πτώση των βοριάδων, ο καιρός θα δώσει δροσερές μέρες αλλά θα έχουμε και ανοιξιάτικες μέρες με άνοδο της θερμοκρασίας (18 – 22 °C).

27 – 30: Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού λόγω των δυτικών ανέμων. Θερμοκρασία (20 – 28 °C).

Μοίρασε το άρθρο!