ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Super League ΚΑΙ ΤΗΣ Football League

Εκρηκτικός ΠΑΟΚ, 3-1 τον Πανιώνιο

Απολαυστικός (ειδικά για τους οπαδούς του που είδαν το ματς από γιγαντοοθόνη) ήταν ο ΠΑΟΚ για μία ακόμη φορά εφέτος σε παιχνίδι του στην Τούμπα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε αρκετά ελκυστικό ποδόσφαιρο (ειδικά στο πρώτο ημίωρο του αγώνα), πέτυχε τρία γκολ, έχασε σωρεία ευκαιριών και πέτυχε μία άνετη νίκη κόντρα σε έναν Πανιώνιο που δεν φάνηκε ανταγωνιστικός έχοντας και σημαντικές απουσίες, πρόσφερε όμως ένα καταπληκτικό γκολ στους τηλεθεατές με το φοβερό σουτ του Ντουρμισάι.

Ο Ρουμάνος κόουτς του Δικεφάλου είδε να τον δικαιώνουν όλοι παίκτες που επανέφερε στην ενδεκάδα (Σάχοβ, Ελ Καντουρί που σκόραραν και κυρίως ο Μακ που ήταν ο κορυφαίος και πιστώθηκε και δύο ασίστ) και την ομάδα του να παραμένει στα ίδια υψηλά στάνταρ απόδοσης που  έχει εδώ και καιρό.  Μάλιστα πέτυχε και ένα γκολ-αποθέωση της ομαδικής δουλειάς με τον Πρίγιοβιτς (σε θέση οφσάιντ ο Σέρβος).

Το βασικότερο όλων είναι ότι ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σε θέση ισχύος για το ένα εισιτήριο του Champions League (όποιο κι από τα δύο κι αν είναι αυτό) και έδειξε ότι ρολάρει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Ο Λουτσέσκου δεν άλλαξε τον σχηματισμό 4-2-3-1. Στην εστία του ΠΑΟΚ ήταν ο Πασχαλάκης και στην άμυνα από δεξιά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Ο Σάχοβ με τον Κάνιας συνέθεσαν το δίδυμο στην μεσαία γραμμή με τον Ελ Καντουρί μπροστά τους ως επιτελικό μέσο. Στην δεξιά πλευρά ξεκίνησε ο Κάμπος και στην αριστερή ο Μακ, με τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Από πλευράς Πανιωνίου ο Γρηγορίου προτίμησε κι αυτός το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κότνικ και στην άμυνα από δεξιά οι Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος και Σαραμαντάς. Στον χώρο του κέντρου ήταν οι Κόρμπος και Πινιώτης, με τον Σαββίδη σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην αριστερή πλευρά ξεκίνησε ο Μασούρας, στην δεξιά ο ο Σπιριντόνοβιτς και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντουρμισάι.

Μονόλογος του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και μετά την πρώτη καλή στιγμή που είχε στο 1ο λεπτό, άνοιξε το σκορ στο 2′. Στην πρώτη φάση του αγώνα ο Βιεϊρίνια σέντραρε από αριστερά, ο Κάμπος έκανε την προβολή και οι αμυντικοί του Πανιωνίου απομάκρυναν σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ προήλθε το γκολ του Δικεφάλου. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε από τα αριστερά, ο Κότνικ προσπάθησε να διώξει με γροθιά, δεν βρήκε καλά την μπάλα κι ο Σάχοβ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ στα 74 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε σε επιθετικό ρυθμό και πίεζε για δεύτερο γκολ κυρίως από την αριστερή πλευρά. Στο 6′ ο Πρίγιοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή έπειτα από σέντρα του Μακ, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. Οι “ασπρόμαυροι” δεν πατούσαν… φρένο και στο 14′ ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε απέναντι από τον Κότνικ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να μπλοκάρει την μπάλα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 15ο λεπτό, το οποίο το πέτυχε ο Ελ Καντουρί. Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου του παιχνιδιού έγινε ωραία συνεργασία των γηπεδούχων και ο Μακ έβγαλε ασίστ “πάρε-βάλε” στον Μαροκινό ο οποίος με κοντινή προβολή σε κενή εστία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.  Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και μετά το δεύτερο γκολ. Στο 19′ σημειώθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μακ έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος πλάσαρε και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κότνικ.

Ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός και είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 22΄ και πάλι με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Αυτή τη φορά ήταν από εξαιρετική κάθετη του Γεβγέν Σάχοβ. Από την περιοχή κι αριστερά ο Σέρβος σούταρε, αλλά ο Κότνικ ήταν σε ετοιμότητα. Στο 23΄ επιχείρησε ένα καλό σουτ ο Βιεϊρίνια με το αριστερό έξω από την περιοχή το οποίο απέκρουσε ο Κότνικ και στο 24΄ απείλησε ο Σάχοβ με νέο καλό σουτ. Στο 26΄ μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή ο Μακ και ο Σαραμαντάς πρόλαβε να τον κόψει την τελευταία στιγμή.

Στο 28΄ είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο ματς ο Πανιώνιος, με τον Σπιριντόνοβιτς να μπαίνει απειλητικά στην περιοχή από δεξιά, αλλά τον Πασχαλάκη να βγαίνει έγκαιρα και με την επέμβασή του να κερδίζει και το άουτ, καθώς η μπάλα κόντραρε στον παίκτη του Πανιωνίου.  Στο 32΄ μία κεφαλιά του Πρίγιοβιτς ήταν άστοχη και πέρασε άουτ. Το πρώτο μέρος έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-0. Το σκορ πάντως θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν απόλυτα και να χάνουν αρκετές ευκαιρίες.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή φάση με σουτ του Κρέσπο μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ στο 48΄, ενώ ο Πανιώνιος απάντησε με καλό σουτ του Ντουρμισάι που απέκρουσε ο Πασχαλάκης στο 51΄. Ο ρυθμός έδειχνε να πέφτει συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Ο Κάμπος επιχείρησε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή στο 60΄ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.

Μαγικό τρίτο γκολ

Στο 66ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε σε τρίτο γκολ με σκόρερ τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος πλάσαρε στα δίχτυα έπειτα από ασίστ “πάρε-βάλε” του Μακ (η δεύτερη του στο παιχνίδι). Όπως φάνηκε στο ριπλέι της φάσης, ωστόσο, ο Σέρβος ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος και το τέρμα έπρεπε να ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι το γκολ προήλθε από εντυπωσιακή ομαδική συνεργασία των ασπρόμαυρων. Η ομάδα του Λουτσέσκου αναπτύχθηκε άψογα από την άμυνα στην επίθεση αλλάζοντας έντεκα πάσες δίχως να χαθεί η μπάλα.

Στο 77΄ ο Ντουρμισάι πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ μειώνοντας σε 3-1. Ο επιθετικός του Πανιωνίου έπιασε ένα φοβερό σουτ από μακρινή απόσταση και ο Πασχαλάκης που δεν είχε καλή θέση δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα.

Στο 86΄ ακυρώθηκε σωστά άλλο ένα γκολ του Πρίγιοβιτς ως οφσάιντ. Ο Σέρβος ήταν εκτεθειμένος μετά από πάσα του Μπίσεσβαρ και το πλασέ του στα δίχτυα δεν μέτρησε. Στο επόμενο λεπτό ο Πασχαλάκης απέκρουσε ωραίο σουτ του Μπραχίμι με εντυπωσιακή επέμβαση. Το 3-1 δεν άλλαξε και ήταν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΕΛΛΑΔΑ: Super League
15.04. 15:00 Τελικό ΑΕ Λάρισα 1964 4 – 2 Παναιτωλικός 
15.04. 17:15 Τελικό Ξάνθη 3 – 0 ΠΑΣ Γιάννινα
15.04. 17:15 Τελικό  Παναθηναϊκός 1 – 0 Ατρόμητος Αθηνών
15.04. 19:30 Τελικό Πλατανιάς 0 – 1 ΑΕΚ
  • Τελευταία αποτελέσματα/σκορ
ΒαθμολογίαΕΛΛΑΔΑ: Super League
Αγωνιστική ημέρα: 27
14.04. 19:30 ΠΑΟΚ Πανιώνιος 3 : 1
14.04. 17:15 Λεβαδειακός Αστέρας Τρίπολης  1 : 0
14.04. 15:00 Λαμία Απόλλων Σμύρνης  0 : 0
ΑΕΚ 26 18 6 2 44:12 60
2. ΠΑΟΚ 26 18 4 4 51:15 58
3. Ολυμπιακός Πειραιώς 26 16 6 4 54:23 54
4. Ατρόμητος Αθηνών 27 12 11 4 34:20 47
5. Ξάνθη 27 10 9 8 27:27 39
6. Αστέρας Τρίπολης 27 9 9 9 32:22 36
7. Λεβαδειακός 27 8 10 9 23:29 34
8. Πανιώνιος 27 8 10 9 28:27 34
9. Παναιτωλικός 27 8 8 11 30:34 32
10. Παναθηναϊκός 27 9 10 8 26:25 32
11. ΠΑΣ Γιάννινα 27 6 12 9 27:32 30
12. ΑΕ Λάρισα 1964 27 7 8 12 21:39 29
13. Απόλλων Σμύρνης 27 5 11 11 21:33 26
14. Λαμία 27 5 11 11 17:31 26
15. Α.Ο. Κασσιόπη 26 4 9 13 17:39 21
16. Πλατανιάς  27 2 4 21 12:56 10
  • Παναθηναϊκός: -5 Πόντοι (Απόφαση Ομοσπονδίας)

Αρης-Παναιγιάλειος 5-2

Αρης-Παναιγιάλειος 5-2

Μόνο για ένα ημίχρονο τα βρήκε δύσκολα ο Άρης. Στην επανάληψη ξέσπασε, επικράτησε άνετα με 5-2 του Παναιγιάλειου και μετά την ισοπαλία του ΟΦΗ στην Δράμα, πλησιάσε στο -1 την κορυφή!

Ο Άρης επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες καθώς επιβλήθηκε του Παναιγιαλείου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 5-2. Όλα τα λεφτά ήταν το δεύτερο ημίχρονο στη διάρκεια του οποίου οι «κίτρινοι» σημείωσαν τέσσερα γκολ και δημιούργησαν διπλάσιο αριθμό τελικών ευκαιριών.

Η έλλειψη ενέργειας, ταχύτητας και καθαρού μυαλού ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του Άρη στο πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως, στο δεύτερο ήταν πολύ πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσε να πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα. Κοινός παρονομαστής και των δύο ημιχρόνων ήταν τα προβλήματα στην αμυντική γραμμή του.

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτά τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να του εξασφαλίσουν ένα καθαρό σκορ. Στην τελική προσπάθεια μάλλον λειτούργησε με επιπολαιότητα, του έλειψε η ταχύτητα και με εξαίρεση τους χώρους που δημιουργούσε ο Βαγγέλης Πλατέλλας δεν βρήκε τρόπους για να δημιουργήσει ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Ο βραχύσωμος επιθετικός χρησιμοποιήθηκε και πάλι πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο και από δική του ενέργεια οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ στο 24ο λεπτό. Η προσπάθειά του άρχισε από το κέντρο του γηπέδου και μετά από 1-2 με τον Διαμαντόπουλο (με προβολή) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο Παναιγιάλειος επένδυσε στη μαζική επίθεση των γηπεδούχων και στις ευκαιρίες να σκοράρει στο transition game. Στο 10ο λεπτό ο Κοκκόρης μετά από ατομική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι στον Καντιμοίρη, αλλά στο σουτ που επιχείρησε ο Μαραγκός έβαλε την κόντρα και γλίτωσε την ομάδα του. Δεν έγινε το ίδιο στο 43ο λεπτό όπου μετά από κόντρα ο Σταματής έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, με έξυπνο τρόπο απέφυγε τον Μαραγκό και ισοφάρισε σε 1-1. Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν πάντως η νευρικότητα των παικτών του Άρη η οποία αποτυπώθηκε και μέσα από τις τρεις κίτρινες κάρτες που αντίκρισαν.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε εντυπωσιακά και το πρώτο πεντάλεπτο ήταν ό,τι πιο εντυπωσιακό είχε το παιχνίδι στη διάρκειά του. Στο 46ο λεπτό και μετά από εξαιρετική πάσα του Πλατέλλα ο Πασάς επιχείρησε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση και πάνω στη γραμμή της εστίας απομάκρυνε σωτήρια ο Γαβριηλίδης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Παναιγιάλειος χτύπησε στην κόντρα. Μετά από κούρσα του Σταματή ο τελευταίος με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Κοκκόρη εντός περιοχής ο οποίος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άρη. Ο… γόρδιος δεσμός κόπηκε στο 50’. Μετά από σέντρα του Τζανακάκη από τη δεξιά πλευρά και λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος με πλασέ εντός της μικρής περιοχής έκανε το 2-1.

Έξι λεπτά αργότερα, ουσιαστικά στην πρώτη επαφή με την μπάλα, ο Κενάν Μπαργκάν χρίστηκε σκόρερ καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ (3-1). Ο Παναιγιάλειος αντέδρασε άμεσα εκμεταλλευόμενος ένα ακόμη λάθος της αμυντικής γραμμής του Άρη. Ο Κοκκόρης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και ο Σταματής έδωσε τη δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι. Για την ακρίβεια, στο 59ο λεπτό ο Κοκκόρης βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι στον Καντιμοίρη και με πλασέ μείωσε σε 3-2.

Με τον Παναιγιάλειο να αφήνει χώρους στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει, ο Άρης είχε δύο ακόμη κλασικές ευκαιρίες για να τετραπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 62ο λεπτό ο Ντούνης σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Αθανασίου απομάκρυνε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Διαμαντόπουλος δεν είχε αίσθηση του χώρου και παρότι βρέθηκε ολομόναχος από πλάγια θέση το τελείωμα της φάσης ήταν απογοητευτικό.

Η εξιλέωση για τον έμπειρο επιθετικό ήρθε στο 67ο λεπτό. Μετά από κούρσα και σέντρα του Μπαργκάν από την αριστερή πλευρά, ο Διαμαντόπουλος με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο τέρμα του κι έκανε το 4-2. Ο Πλατέλλας έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 71’ όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Νίκιτς έκανε τη… λόμπα αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Αθανασίου. Στο 75ο λεπτό ο Κοκκόρης έφτασε κοντά στα χατ-τρικ αλλά στην δική του εκτέλεση φάουλ, ο Καντιμοίρης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον Άρη μπήκε από τον Πέτρο Κανακούδη. Και πάλι η φάση άρχισε από δεξιά με τον Τζανακάκη, ο Διαμαντόπουλος έστρωσε την μπάλα στον Κανακούδη κι αυτός με δυνατό σουτ περίπου από το ημικύκλιο της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σόουζα, Ιντζόγλου, Τζανακάκης(Άρης), Γαβριηλίδης, Ρέλλας, Πολιανίδης(Παναιγιάλειος).

ΑΡΗΣ(Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Μαραγκός, Μουμίν(82’ Κανακούδης), Ντούνης(70’ Νίκιτς), Ιντζόγλου, Διαμαντόπουλος, Πλατέλλας, Πασάς(51’ Μπαργκάν)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ(Δημητρίου): Αθανασίου, Ρέλλας, Μηλιώτης(66’ Καναβέτας), Γραμματίκας, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Σκαρτσίλας, Τζανουλίνος, Σταματής, Κάλανς Γκαρσία(54’ Ζαφειράκης), Κοκκόρης(83’ Πολιανίδης).

Φόρμα
1. ΟΦΗ 26 20 4 2 60:12 64
2. Άρης Θεσσαλονίκης 26 19 6 1 48:13 63
3. Παναχαΐκή 26 15 6 5 32:18 51
4. Α.Ο. Χανιά Κισσαμικός 25 14 4 7 41:24 46
5. Δόξα Δράμας 26 12 8 6 34:19 44
6. Καραϊσκάκης 26 12 7 7 30:18 43
7. Απόλλων Λάρισας 26 14 1 11 38:32 43
8. Απόλλων Πόντου 26 11 10 5 34:18 43
9. Τρίκαλα 26 11 9 6 22:16 42
10. Σπάρτη 26 10 5 11 25:25 35
11. Αναγέννηση Καρδίτσας 26 9 4 13 23:28 31
12. Εργοτέλης 26 8 6 12 35:38 30
13. Αιγινιακός 26 8 5 13 27:43 29
14. Πανσερραϊκός 26 8 4 14 33:39 28
15. Παναιγιάλειος 26 5 6 15 19:43 21
16. Καλλιθέα 26 3 7 16 16:32 16
17. Βέροια  24 5 2 17 13:43 5
18. Αχαρναϊκός  25 1 0 24 2:71 -51
  •  Βέροια: Αποσύρθηκε από το τουρνουά
ΒαθμολογίαΕΛΛΑΔΑ: Football League
15.04. 17:00 Τελικό Δόξα Δράμας 1 – 1 ΟΦΗ (0 – 1)
15.04. 17:00 Τελικό Εργοτέλης 3 – 1 Απόλλων Λάρισας  (0 – 0)
15.04. 17:00 Τελικό Παναχαΐκή 0 – 0 Απόλλων Πόντου (0 – 0)
15.04. 17:00 Τελικό Σπάρτη 2 – 0 Αναγέννηση Καρδίτσας (2 – 0)
15.04. 17:00 Τελικό Άρης Θεσσαλονίκης 5 – 2 Παναιγιάλειος (1 – 1)
15.04. 18:00 Άνευ αγώνα Αχαρναϊκός 0 – 3 Τρίκαλα
15.04. 18:00 Άνευ αγώνα Βέροια 0 – 3 Αιγινιακός

Μοίρασε το άρθρο!