Στην τελική ευθεία το έργο αποχέτευσης των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας του δήμου Ωραιοκάστρου

αρχείο λήψης

Έργο πνοής χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης το έργο αποχέτευσης με συνολικό προϋπολογισμό 7.171.451,35 ευρώ των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας το οποίο παίρνει το πράσινο φως για την υλοποίησή του μετά και την πολύ υψηλή βαθμολογία (2η στον πίνακα κατάταξης) που έλαβε κατά την αξιολόγησή του από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις προχωρούμε αποφασιστικά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα καταστήσουν συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου. Το εν λόγω έργο συνολικής διάρκειας 25 μηνών, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2018, αποτελεί έργο πνοής για τη δημοτική ενότητα Καλλιθέας και δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.

«Με το νέο δίκτυο αποχέτευσης εξασφαλίζεται η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος αποχέτευσης των οικιακών λυμάτων των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας ενώ οι προσπάθειες της διοίκησής μας θα συνεχιστούν και για τις υπόλοιπες δύο τοπικές κοινότητες Μεσαίου (Μεσαίο- Μονόλοφος- Πετρωτό) και Νέας Φιλαδέλφεια προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι μελέτες και να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων», συμπληρώνει ο κ. Γαβότσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι οικισμοί Πενταλόφου και Νεοχωρούδας δεν έχουν ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης για τη συλλογή και τη μεταφορά των λυμάτων και για αυτό δημιουργείται επιτακτική και ταυτόχρονα ζωτική ανάγκη για τη συνολική επίλυση του προβλήματος συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των παραγόμενων λυμάτων, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι ρύπανσης, μόλυνσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων στους φυσικούς αποδέκτες της περιοχής, ενώ παράλληλα θα έχουμε αναβάθμιση της περιοχής, δίνοντάς της νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Το έργο

Πρόκειται να κατασκευαστεί δίκτυο αγωγών για τη συλλογή και μεταφορά των παραγόμενων λυμάτων των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας, με τελικό προορισμό την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων – Βοθρολυμάτων Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Λ.Θ.), η οποία εντοπίζεται στην περιοχή της Σίνδου, δίπλα στο Γαλλικό ποταμό. Tα λύματα των εν λόγω οικισμών θα συγκεντρώνονται σε δύο αντλιοστάσια και θα μεταφέρονται μέσω εξωτερικού δικτύου στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων – Βοθρολυμάτων Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Λ.Θ.). Σε κάθε οικισμό σχεδιάζεται εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!