Σκάσε και βλέπε!

Ο κάμπος χάθηκε. Και δυστυχώς το μέγεθος της καταστροφής δεν θα το μάθεις ποτέ. Θα το καταλάβεις όμως. Στην τσέπη σου. Οι αριθμοί που δείχνουν τι χάθηκε στον παραγωγικό τομέα της χώρας, σε πρώτη φάση, είναι ήδη τρομακτικοί. Κι όσο περνάει ο καιρός και η χώρα ξεκινήσει να εισάγει ό,τι πια δεν θα παράγει, θα μπαίνουμε ολοένα και περισσότερο στη λάσπη. Όπως βρίσκονται τώρα οι άνθρωποι στη Θεσσαλία. Κυριολεκτικά.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Αυτοί που δεν έχουν καν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν που ένα ολόκληρο Κράτος τους άφησε να πνιγούν. Που έχασαν το βιός τους. Που χάθηκαν ζωές. Στην Ελλάδα το μόνο που σου δίνει με συνέπεια και συνέχεια το Κράτος είναι… ξύλο. Καίγεσαι; Σε δέρνουν. Πνίγεσαι; Σε δέρνουν. Αγανακτείς; Σε δέρνουν. Κάποιος θα έλεγε ότι έχουμε κράτος που γ… ει και δέρνει, αλλά όταν δεν έχεις σώσει ούτε γλάστρα και όταν σε ένα καλοκαίρι χάνεις δυο Νομούς κι ένα νησί, τότε απλά και μόνο δέρνεις!

Τα βίντεο που κυκλοφορούν από την πρόσφατη συγκέντρωση των ανθρώπων που βρήκαν κουράγιο να βγουν στους δρόμους στην Λάρισα, για να πουν τον δικό τους “γαμώτο”, είναι ντροπή και ξεφτίλα. Για όλους. Οι διάλογοι, οι προθέσεις, οι πράξεις. Στην Ελλάδα απαγορεύεται πια και να διαμαρτυρηθείς. Να αγανακτήσεις. Πρέπει να μείνεις στον καναπέ σου και να βλέπεις άπραγος της ειδήσεις. Το πιο… βαρύ που σου δίνουν το δικαίωμα να κάνεις είναι να αλλάξεις κανάλι. Και τέλος. Φωτιές βλέπεις. Σκάσε και βλέπε. Πλημμύρες βλέπεις; Σκάσε και βλέπε. Έναν φουκαρά να δολοφονείται βλέπεις; Σκάσε και βλέπε. Για να μην… μπλέξεις.

Στην Ελλάδα άλλωστε αυτός είναι ο στόχος. Να μην μπλέξουμε… Όπως το είπε και ο καπετάνιος του καραβιού της ντροπής με τους υπάνθρωπους που έπνιξαν τον Αντωνάκη. Αυτός που έβλεπε έναν άνθρωπο να πνίγεται και σάλπαρε… Αυτός που έμαθε ότι ένας άνθρωπος πνίγηκε και το μόνο που ψέλλισε είναι “μπλέξαμε”. Ακόμη ένας καναπεδάκιας που έχασε την ανθρωπιά του… Σαν και σένα. Σαν κι εμένα. Σκάσε και βλέπε.

Μοίρασε το άρθρο!