Σε πόσες μέρες θα κλείσουν τη Θεσσαλονίκη;

Πως κατάφερε η Θεσσαλονίκη που στις 28/9 η Θεσσαλονίκη είχε 4 κρούσματα σήμερα έχει 79; Πως φτάσαμε από τις δηλώσεις του δημάρχου την 1/10 ότι η πόλη πάει πολύ καλά και του πρύτανη ότι ο ιός δεν ανιχνεύεται καν στα λύμματα της πόλης την ίδια μέρα να έχουμε σήμερα αύξηση της ανίχνευσης του στα λύμματα κατά 290% και τον κ. Χαρδαλιά να μιλά για πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη;

Αν δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τι συμβαίνει ας δούμε λίγο την εικόνα της πόλης σε αυτές τις ενδιάμεσες μέρες. Τα αστικά της Θεσσαλονίκης μοιάζουν με θαλάμους συγκέντρωσης μικροβίων. Απίστευτοι αριθμοί ατόμων τις ώρες αιχμής  και τεράστιες συγκεντρώσεις πληθυσμού στις στάσεις του ΟΑΣΘ. Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι συγκεντρώσεις πληθυσμού τις νύχτες πέριξ της Ρωμαϊκής Αγοράς, στο δημαρχείο, στην αυλή της Αγίας Σοφίας, εκεί που οι συγκεντρώσεις νέων ανθρώπων μετά τις 12 είναι χιλιάδες.

Χωρίς υπερβολή εδώ και ένα περίπου μήνα. Την ίδια ώρα στα πεζοδρόμια της Κορομηλά, της Καρόλου Ντιλ και άλλων δρόμων με δημοφιλή καφέ γίνεται το αδιαχώρητο από συνωστισμό ορθίων χωρίς μάσκες. Υπάρχουν καταγγελίες για κλαμπ που κλείνουν τις πόρτες τους τις νύχτες και κάνουν πάρτι. Η parallaxi είχε δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες ένα βίντεο από περιοχή της Βαλαωρίτου τραβηγμένο τα ξημερώματα.Το 45% των νέων κρουσμάτων είναι από 18 – 39 ετών.

Στις συγκεντρώσεις οπαδών ομάδων με διάφορες αφορμές γίνεται το έλα σώσε. Φυσικά η μάσκα θεωρείται εκεί περιττή. Στη λαϊκή αγορά της Μαρτίου, όπως και σε άλλες  δημοφιλείς λαϊκές αγορές αντιστοιχών ελάχιστα εκατοστά χώρου για κάθε έναν πελάτη, συνήθως χωρίς μάσκα. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι από τα Βαλκάνια που πηγαινοέρχονται στην πόλη διαρκώς και από περιοχές με πάρα πολλά κρούσματα. Ε, δεν θέλει και πολύ. Η πόλη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα κόκκινα. Αλλάζει επιδημιολογικό επίπεδο ανά βδομάδα και ο δρόμος της Κοζάνης μοιάζει πια κοντινός.

πηγή πληροφοριών: parallaximag.gr

Μοίρασε το άρθρο!