Πώς η βιταμίνη D βοηθά τους παχύσαρκους να χάσουν βάρος

590_56dc270dace7236c1d00e401f34a20ad
Αισιόδοξα είναι τα νέα, για όλους όσοι έχουν έλλειψη βιταμίνης D και προσπαθούν αλλά επί ματαίω να χάσουν βάρος! Μια νέα μελέτη καταδεικνύει ότι οι υπέρβαροι με έλλειψη βιτανίμης D, μπορεί στο εξής να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Να χάσουν το βάρος που επιθυμούν, λαμβάνοντας, συμπληρώματα της βιταμίνης στην οποία έχουν έλλειψη. 
 
Σε παρελθόντα χρόνο, σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, έρευνες είχαν δείξει πως η έλλειψη βιταμίνης D παρέπεμπε σε αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας. Στον αντίποδα, συμπληρώνει η ομάδα των ερευνητών, οι μελέτες που προσπάθησαν να αποδείξουν πως τα συμπληρώματα της συγκεκριμένης βιταμίνης είναι εφικτό να δράσουν κατά της παχυσαρκίας δεν είχαν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
Πλέον η νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 400 τον αριθμό υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων που είχαν έλλειψη βιταμίνης D, ανέδειξε νέα δεδομένα. Όπως προέκυψε, ύστερα απο το πέρας του εξαμήνου, όσοι από τους συμμετέχοντες – είχαν χωριστεί σε γκρουπάκια – λάμβαναν βιταμίνη D, είχαν χάσει περισσότερο βάρος. Εν αντιθέσει με αυτούς οι οποίοι δεν λάμβαναν το ανάλογο συμπλήρωμα της D. Κατά συνέπεια, οι παχύσαρκοι με έλλειψη της εν λόγω βιταμίνης, μπορούν να χάσουν πιο εύκολα βάρος αν κι εφόσον ακολουθούν χαμηλή θερμιδομετρική διατροφή.  Και βεβαίως λαμβάνουν κανονικά το συμπλήρωμα της D.
 
Τα άτομα που πάσχουν απο παχυσαρκία δεν θα πρέπει όμως να ξεχνούν, σημειώνουν οι ερευνητές, να ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα το επίπεδο της βιταμίνης D.
πηγή boro gr

Μοίρασε το άρθρο!