Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: Το ΕΣΥ έχει ηττηθεί από τον κορωνοϊό

 

«Kάθε νοσοκομείο που εφημερεύει δίνει μια σκληρή μάχη»

Σε δραματικούς τόνους οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκος ο οποίος μιλώντας Focus FM  εκτίμησε πως το ΕΣΥ έχει ηττηθεί από τον κορωνοϊό και αναπόφευκτα θα καταρρεύσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

 Όπως ανέφερε στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση  οι κλίνες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτες και  τώρα εξαντλούνται και οι χειρουργικές αίθουσες .

Όσο για τις αεροδιακομιδές τόνισε, που λένε πως είναι μια λύση, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι εφικτές.

Χαρακτηριστικά είπε μετά το τέλος της επίσκεψης του στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, «η κατάσταση είναι τραγική στη Θεσσαλονίκη». «Έχουμε υγειονομικό πόλεμο, σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε εφημερία δίνεται μια σκληρή μάχη για να διεκπεραιωθούν τα περιστατικά. Πριν ξεκινήσει την εφημερία του το Ιπποκράτειο, είχε 130 περιστατικά, έστειλε 20 στον Άγιο Παύλο προκειμένου να ανταπεξέλθει στην εφημερία. Μέχρι σήμερα το πρωί εισήχθησαν 67 περιστατικά και 24 ύποπτα τα οποία εμφανίζουν όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Το νοσοκομείο έχει 180 κλίνες και έχει παραπάνω από 180 περιστατικά», ανέφερε.

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως εξαντλούνται, όχι μόνο οι υποδομές του συστήματος αλλά και οι εφεδρείες. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι σε δύο ημέρες θα ξεκινήσουν να γίνονται αεροδιακομιδές ασθενών σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο. «Ενημερωθήκαμε ότι ετοιμάζονται από το Σάββατο να γίνουν αεροδιακομιδές περιστατικών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όμως ο ιός εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και εκεί δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Ως εκ τούτου, σε 10 μέρες όπως πάμε το Ε.Σ.Υ. θα ηττηθεί από τον κορωνοϊό για αυτό θα πρέπει όλοι μας με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, πια ο «σώζων εαυτό σωθήτω». Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που ασκούμε την πιο σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Αλλά τώρα πια πρέπει να αυτoπροστατευτούμε. Το σύστημα δεν αντέχει», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος κατήγγειλε περιστατικό ενός ασθενή ο οποίος πήγε στο Θεαγένειο και επειδή έκλεισε παθολογική κλινική του είπαν να πάει στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος συνεργάζεται με το Δημόσιο. «Πήγε λοιπόν να κάνει τη θεραπεία του, έκανε τεστ κορωνοϊού και τον χρέωσαν 140 ευρώ συν τις χρεώσεις που έγιναν για τις εξετάσεις αλλά και τη θεραπεία που έκανε. Αυτό, δεν είναι επίταξη και συνεργασία. Δεν μπορεί αυτοί να είναι μαυραγορίτες την ώρα του πολέμου και το δημόσιο σύστημα να πολεμάει τον ιό», τόνισε. Σε ερώτηση για το αν το σύστημα θα καταρρεύσει πανελλαδικά ή μεμονωμένα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιαννάκος απάντησε ότι: «εμείς πιστεύουμε ότι το σύστημα, σύμφωνα με τα αυξητικά στοιχεία που βλέπουμε και σε όλη τη χώρα, σε δέκα μέρες δε θα αντέξει», απάντησε.

Μοίρασε το άρθρο!