Ποιον κωδικό θα πρέπει να προσέξουν φέτος τα ζευγάρια στη φορολογική τους δήλωση

Στις 30 Ιουνίου του 2019 λήγει η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Τα ζευγάρια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά φέτος που θα υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση προκειμένου να μπορέσουν να εισπράξουν την επιστροφή φόρου που δικαιούνται.

Υπενθυμίζεται ότι, καθιερώνονται ξεχωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα στις κοινές δηλώσεις των συζύγων και θα πρέπει ο κάθε σύζυγος να δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. Στην περίπτωση που ο λογαριασμός είναι κοινός μπορεί και οι δυο να δηλώσουν τον ίδιο αριθμό ΙΒΑΝ.

Στον πίνακα 10 της δήλωσης θα πρέπει οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν τα πλήρη στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους στον οποίο θα επιθυμούσαν να κατατεθεί από τη Φορολογική Αρχή τυχόν επιστρεφόμενο ποσό που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

-Στους φορολογουμένους που δήλωσαν τραπεζικό λογαριασμό σε μορφή (IBAN), τα επιστρεφόμενα ποσά μέσω των τραπεζών που μετέχουν στην επιστροφή του φόρου, θα είναι στη διάθεσή τους μετά την ημερομηνία που αναγράφεται στην ειδοποίηση, η οποία ενσωματώνεται στην πράξη προσδιορισμού του φόρου (διοικητικού ή διορθωτικού ) και γνωστοποιείται στους φορολογούμενους ηλεκτρονικά.

-Για τους φορολογουμένους που δεν διαθέτουν λογαριασμό ή βρέθηκε σφάλμα κατά τον έλεγχο του IBAN που δήλωσαν, το ποσό επιστροφής θα είναι διαθέσιμο με την προσκόμιση στην αναγραφόμενη τράπεζα της ειδοποίησης επιστροφής φόρου εισοδήματος η οποία θα είναι ενσωματωμένη στην πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) που θα έχει εκδοθεί για το φορολογικό έτος 2018.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοίρασε το άρθρο!