Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν τα παιδιά να γίνουν «νταήδες» του σχολείου;

Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, μίλησε για τους λόγους που οδηγούνται τα παιδιά στο να ασκούν bullying σε συμμαθητές τους.
Μάστιγα αποτελεί πλέον το φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων.
Ολοένα και περισσότερα περιστατικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν την άγρια πραγματικότητα, με ανηλίκους να εμπλέκονται σε περιστατικά βίας συνομηλίκων τους συμμετέχοντας πολλές φορές σε ανηλεείς ξυλοδαρμούς, περιπτώσεις που τα θύματα καταλήγουν βαριά τραυματισμένα.
Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, εξήγησε πως τα παιδιά που ασκούν bullying συνήθως είναι φοβισμενα ή έχουν σύνδρομο κατωτερότητας διότι υποτιμούνται σε ένα άλλο πλαίσιο.
«Τα παιδιά βλέποντας την αποστροφή των γονιών για έναν διαφορετικό άνθρωπο θα πάρουν την πληροφορία, χρησιμοποιώντας την ακατέργαστα σε συνομήλικούς τους. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε και άλλου είδους σχολικού εκφοβισμού μέσα από τη τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργώντας ‘’fake news’’».
Όπως είπε, οι γονείς για να εμποδίσουν τον σχολικό εκφοβισμό πρέπει να εγκαταλείψουν την άρνηση και να θέσουν όρια στα παιδιά.
«Οι γονείς θα ήταν καλό να συζητούν με τα παιδιά τους για θέματα της ισοτιμίας, ισότητας φύλων και σεβασμού».

Μοίρασε το άρθρο!