ΠΑΟΚ: Μαγικά πράγματα από το… καθαρόαιμο Χρήστο Τζόλη στο φτωχό 5-0 επί της ΑΕΛ!

Τζόλης με τα… φρένα σπασμένα. Μετά την Ευρώπη και το πρωτάθλημα, ο 18χρονος κάνει και το Κύπελλο προσωπική υπόθεση, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ για τη φάση των «16». Το παιδί – θαύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου «τρελαίνει» κόσμο, «εκτελεί» με χαρακτηριστική ευκολία, εκτοξεύει νούμερα και μετοχές και στις τάξεις του ΠΑΟΚ έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν με τις εμφανίσεις του…

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε… μπάλα μόνος του, εγκλωβίζοντας την ΑΕΛ σε ένα άκρως παθητικό ρόλο δεδομένης της αδυναμίας των παικτών της να αναχαιτίσουν τους γηπεδούχους, να βρουν απαντήσεις στην ασφυκτική πίεση του Δικεφάλου που ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο με 9 τελικές (σ.σ. έξι στον στόχο) και ποσοστό κατοχής στο 66% έναντι της φτωχής συγκομιδής των φιλοξενούμενων με 2(0) τελικές.

 Νούμερα που αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ, καθώς πέρα από τον μεγάλο πρωταγωνιστή Χρήστο Τζόλη με πέντε τελικές, θα πρέπει να σταθεί κανείς στον Ουάρντα που εξελίσσεται σε σπουδαία προσθήκη στην ανάπτυξη και δημιουργία των «ασπρόμαυρων» με ωραίες κινήσεις στο γήπεδο, στον Κρμέντσικ που «φωνάζει» πως είναι ο φορ που έλειπε και στον Α.Ζίβκοβιτς που επέστρεψε ορεξάτος μετά τις «ανάσες» που έλαβε στο πρωτάθλημα.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού οδήγησε τον Γιάννη Τάτση σε αλλαγές προκειμένου να σώσει ό,τι σώζεται και τον Πάμπλο Γκαρσία σε… φρεσκάρισμα της ομάδας του δεδομένου πως ακολουθούν τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο Τζόλης, όμως, έμεινε στο γήπεδο γιατί ο Γκαρσία γνώριζε πως φλέρταρε με το χατ τρικ και ο νεαρός δεν τον διέψευσε! Στο 74΄η ασίστ του Λάμπρου, αξιοποιήθηκε από τον Τζόλη, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ, νίκησε τον πορτιέρε της ΑΕΛ για το 5-0!

Μέχρι το φινάλε του ματς, ο ΠΑΟΚ κατέγραψε κι άλλες ευκαιρίες αλλά εν τέλει αρκέστηκε σε αυτό το 5-0 που τον φέρνει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ στους «8», με τη ρεβάνς να μοιάζει… τυπική διαδικασία! 

 

Μοίρασε το άρθρο!