ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Νίκη με 12ο παίκτη του τη Θύρα 4!

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε… σκούρα από τον Απόλλωνα Σμύρνης για 45 λεπτά εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο «καθάρισε» τη νίκη και τους τρεις βαθμούς με σκορ 4-1.

Ο Δικέφαλος πέτυχε τα δύο από τα τρία του γκολ, που ήταν καθοριστικά για τη νίκη στην εστία μπροστά στη θύρα 4, που μετά από καιρό ζωντάνεψε και πάλι.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ με τους οργανωμένους φίλους της να δίνουν τον ρυθμό μπήκε με μεγάλη ώθηση στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι μόλις στο 3ο λεπτό ο Λουκάς Τέιλορ μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Μπίσεσβαρ, κέρδισε πέναλτι απ’ τον Τουτουαρίμα με τον Σβαμπ να εκτελεί από τα έντεκα μέτρα στο 4′, για το 1-0.

Στο 13′, ο ΠΑΟΚ που παρατάχθηκε με δύο αμυντικούς χαφ (Σβαμπ, Αουγκούστο), δεκάρι τον Ελ Καντουρί και στα δύο άκρα της επίθεσης τους Ζίβκοβιτς – Μπίσεσβαρ απείλησε με τον Βιεϊρίνια αλλά στο 14′ δέχτηκε την ισοφάριση. Με πολύ ωραία σέντρα του Μαρτίνες, η μπάλα πήγε στον Παμλίδη, με τον Τέιλορ να τον… χάνει μέσα στην περιοχή και το παίκτη του Απόλλωνα Σμύρνης να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 18′ ο Κότσαρης, έπεσε στην αριστερή γωνία της εστίας του και απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Στο 35′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν αλλά το δυνατό σουτ του Ντούγκλας από τα 15 μέτρα το έβγαλε εντυπωσιακά Κότσαρης.

Γενικότερα ο ΠΑΟΚ έκανε εύκολο το έργο της άμυνας του Παναιτωλικού που αρκετά εύκολα απέκρουσε τις προσπάθειες των επιθετικών του δικεφάλου.

«Καθάρισε» στο δεύτερο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο ορεξάτος. Στο 54′ ο Ελ Καντουρί σκόραρε αλλά ύστερα απ’ απόφαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Μαροκινός ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ.

Οι ασπρόμαυροι συνέχιζαν να πιέζουν την αντίπαλη άμυνα και τελικά δικαιώθηκαν στο 66′. Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί «έκρυψαν την μπάλα» και ο Σβιντέρσκι που έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και πλάγια θέση, πλάσαρε όμορφα για το 2-1.

Στο 72′ ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε τη νίκη» με γκολ του Μιχαηλίδη. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Έλληνα στόπερ, ο οποίος με άψογο τελείωμα έκανε το 3-1.

Στη συνέχεια, ο Λουτσέσκου ξεκούρασε ορισμένους παίκτες του ενόψει του αγώνα με την Κοπεγχάγη για το Conference League και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με πέναλτι, που κέρδισε ο Άκπομ και εκτέλεσε εύστοχα ο Ντόουγκλας για το τελικό 4-1.

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: Η κάρτα του αγώνα
ΣΚΟΡΕΡ: 4’ Σβαμπ (πεν.), 66′ Σβιντέρσκι, 72′ Μιχαηλίδης, 94′ Ντόουγκλας (πεν.)/ 14’ Παμλίδης

MVP: O Κάρολ Σβιντέρσκι ήταν ο παίκτης, που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς με πολύ όμορφο διαγώνιο σουτ και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

UP: Ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Γιάννης Μιχαηλίδης άγγιξε το γκολ με τον Ολυμπιακό (δοκάρι) και τελικά το πέτυχε με τον Απόλλωνα Σμύρνης, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

DOWN: Ο Λούκας Τέιλορ ευθύνεται για το γκολ, που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ αφού «έχασε» τον σκόρερ Παμλίδη και γενικά δεν βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης – Με τη βοήθεια του VAR o Έλληνας ρέφερι ακύρωσε σωστά το γκολ του Ελ Καντουρί ενώ το πέναλτι του ΠΑΟΚ ήταν σωστό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (Ροντρίγκο 73’), Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ , Σβαμπ (Κούρτιτς 73’), Ελ Καντουρί (Μουργκ 76’), Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ (Κωνσταντέλιας 84’), Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (Άκπομ 76’).

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας (Ντεντάκης 62’), Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (Λα Πάρα 76’), Μαρτίνεζ (Ματέι 62’), Τσιλούλης (Σαχλί 85’), Ιωαννίδης (Νταουντά 85’).

Μοίρασε το άρθρο!