ΠΑΟΚ,ΠΑΟΚ,ΠΑΟΚ…και πάλι ΠΑΟΚ – Νίκησε 2-1 την ΑΕΚ και πρόκριση

Γκολ καριέρας από τον Κούρτιτς και μια ζωγραφιά από τον Μιτρίτσα συνθέτουν την εικόνα της απόλυτης ανατροπής για τον ΠΑΟΚ που γύρισε το 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο 83′, τα έφερε όλα τούμπα και δηλώνει παρών στο Κύπελλο! 

Με το 0-0 της Τούμπας, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ άφησαν ορθάνοιχτους λογαριασμούς στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Σε ένας ματς «τελικό» και για τις δύο ομάδες, για τους μεν γηπεδούχους που θεωρητικά είχαν την περισσότερη πίεση στο εσωτερικό τους προκειμένου να διώξουν στην προοπτική της πρόκρισης όλες τις… σκιές από πάνω τους και τους δε φιλοξενούμενους να ψάξουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι το επισφράγισμα της καλής περιόδου που διάγουν. 

Μόνο που στην πράξη αμφότερες κινήθηκαν άκρως συντηρητικά, φοβικά, γνωρίζοντας πως όποια ομάδα δώσει δικαιώματα θα το πληρώσει και ως εκ τούτου έδειξαν περισσότερη προσήλωση στα μετόπισθεν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το α΄ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κλασική ευκαιρία δεδομένου πως αναλώθηκαν σε έναν τακτικό «κλεφτοπόλεμο», μοιράστηκαν σε κατοχή μπάλας εναλλάξ πρώτο και δεύτερο ρόλο και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το στείρο 0-0. 

Δημιουργικά για τον ΠΑΟΚ το βάρος έπεσε στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Θεσσαλονικείς προήλθε από πλάγια αριστερά, αν και πολύ λίγα πράγματα για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου από τους μεσοεπιθετικούς του που δεν απείλησαν από οργανωμένες επιθέσεις.  

Από την άλλη, η ΑΕΚ στόχευσε στα δεξιά του ΠΑΟΚ ενώ φρόντισαν στο 15′ να «χτυπήσουν» καμπανάκι μέσα από στατική φάση, όταν ο Μήτογλου σκόραρε από εκτέλεση Άμραμπατ που ανέλαβε το ρόλο δημιουργού για την Ένωση, αλλά διαιτητής και VAR υπέδειξαν οφσάιντ, παρά τις φωνές των γηπεδούχων για την απόφαση. 

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, σημειώθηκαν και φωνές του ΠΑΟΚ για πέναλτι του Τζαβέλλα στον Κρέσπο, καταλογίζοντας στον Έλληνα αμυντικό σε μία διεκδίκηση της μπάλας, χτύπημα που έριξε τον Ισπανό στον αγωνιστικό χώρο, με τον ρέφερι να δίνει συνέχεια… 

Σαν σε επανάληψη το β΄ημίχρονο, το απόλυτο τίποτα και από τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ όμως να «χτυπά» εκ νέου καμπανάκι στο 59′ μέσα από μία απίθανη φάση διαρκείας, με γέμισμα από εκτέλεση φάουλ και τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Μήτογλου, οποίος πήρε το ριμπάουντ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε ένα τρομερό dejavu του α΄ημιχρόνου. 

Άμεσα ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε παρεμβάσεις, με τον Μιτρίτσα έξω αριστερά και τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού ενώ απέσυρε και τον Λύρατζη, ρίχνοντας μέσα στο 64΄τον Σάστρε. Ο ΠΑΟΚ απάντησε και κατέγραψε τη μεγαλύτερη στιγμή του με τον σπεσιαλίστα των φάουλ, Κούρτιτς, που έφερε τη σπουδαία επέμβαση του Τσιντώτα. 

Χρειάστηκαν να περάσουν 83 λεπτά αγώνα για να βρει μία εκ των δύο «μονομάχων» τη στιγμή του αγώνα και το δρόμο προς τα δίχτυα. Και το έργο της ΑΕΚ ξεκίνησε από την καταπληκτική προσπάθεια από Λιβάι Γκαρσία και ολοκληρώθηκε με πλασέ στην κίνηση από τον Αντρέ Σιμόες και το πολυπόθητο 1-0!

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Γιαννίκης προσπάθησε να «θωρακίσει» την ομάδα του, είχε βρει το σκορ της πρόκρισης, την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα άλλαξε όλα. Αλλά τον ΠΑΟΚ, όταν μιλάμε για… Κύπελλο, απαγορεύεται να τον υποτιμήσεις. Στο 95′ ο Κούρτιτς με ένα απίθανο γκολ, ίσως το γκολ καριέρας του, παγώνει το ΟΑΚΑ.

Όλα έδειχναν τελικό σκορ και εισιτήριο πρόκρισης στον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Και αυτή ειπώθηκε από τον Μιτρίτσα για τη μυθική ανατροπή και το 1-2!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (90′ Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Άμραμπατ (93′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Γκαρσία, Αραούχο (90′ Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (63′ Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ (93′ Μουργκ), Τσιγγάρας (63′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Α.Ζίβκοβιτς (82′ Βιεϊρίνια), Άκπομ, Μπίσεσβαρ.

Λεφτά στην Τράπεζα: Μιτρίτσα, βάζει το.. κερασάκι της ανατροπής! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα άλλαξε όλα, ο Ρουμάνος είχε μια αποστολή και την έφερε εις πέρας!

Γίνε Πρόεδρος: Ποιος άλλος, χωρίς λόγια, ο Γιάσμιν Κούρτιτς, βάζει γκολ καριέρα, σφραγίζει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Lockdown: Μεγάλη ήττα για τον Γιαννίκη καθώς στο σημείο που βρήκε το γκολ και θεωρητικά κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να παίξει μόλις για δέκα λεπτά, φθάνοντας σε μυθική ανατροπή.

Τελετές «Το Κοράκι»: Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν φάσεις που «χρειάστηκαν» ακόμη και τη συνδρομή του VAR, ο Σουηδός το διαχειρίστηκε με απόλυτη ψυχραιμία, πήρε σωστές αποφάσεις, δεν έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο.

Μοίρασε το άρθρο!