Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ του Αλ Σταματουλάκη

Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ του Αλ Σταματουλάκη

«Η Τέχνη της Ζωής και η καθημερινή εφαρμογή της είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορούμε να αποκτήσουμε ως ανθρώπινα όντα. Ο ήρωάς μου, ο Μοναχικός Πολεμιστής, κατείχε άριστα αυτήν την τέχνη έχοντας διδαχθεί από εξαιρετικούς δασκάλους: Έναν απόγονο σαμουράι, έναν διαφημιστή, έναν παλιό μαφιόζο και γενικά ρουφούσε από τη ζωή ό,τι μπορούσε να ρουφήξει. Η Τέχνη της Ζωής σημαίνει να μπορείς να κατακτάς καθημερινά αυτό που σε κάνει πιο ικανοποιημένο, πιο χαρούμενο, πιο ευτυχισμένο». 

Έτσι συστήνει το βιβλίο του «Ο Μοναχικός Πολεμιστής δεν ήταν καθόλου μοναχικός τύπος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «πηγή».

Ο Μοναχικός Πολεμιστής…

«Οι σαμουράι δεν ήταν μόνο τρομεροί πολεμιστές» συνέχισε ο Ακίρα, «αλλά και άντρες με σοφία. Σοφία είναι να κάνεις αυτό που πρέπει. Το Μπουσί ντο ήταν ένας κώδικας με καν΄΄ονες που οδηγούσαν το σαμουράι να κάνει πάντα αυτό που πρέπει. Το Μπουσί ντο λέει πως ο σαμουράι πρέπει να είναι ατρόμητος. Αφοσιωμένος στους γονείς του και στον άρχοντά του. Ειλικρινής. Η ειλικρίνεια, διδάσκει, ο Κομφούκιος, είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου. Το ψέμα είναι δειλία. Ο σαμουράι μάθαινε από μικρός να είναι ευγενής. Ευγένεια είναι να χαίρεσαι, όταν χαίρεται ο άλλος , και να λυπάσαι , όταν λυπάται. Ένας σαμουράι κρατάει πάντα το λόγο του με όποιος κόστος. Είναι ντροπή για έναν σαμουράι να υπογράφει συμβόλαια. Αρκεί ο λόγος του, το μπουσίνο ίτσι γκου»

δεν ήταν καθόλου μοναχικός τύπος.

Το βιβλίο του Αλέξανδρου Σταματουλάκη (εκδόσεις πηγή), είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα για την τέχνη της ζωής. Σύμφωνα με τον συγγραφέα , «οι σημειώσεις-σχόλια στο τέλος του βιβλίου, αποτελούν έναν πολύτιμο οδηγό για καθημερινή δράση».

«Στο γοητευτικό φόντο της Νέας Υόρκης , ο Άλεξ Κοσμάτος , ο μετέπειτα Μοναχικός Πολεμιστής , στα χέρια του Γιαπωνέζου Ακίρα , απόγονου σαμουράι, ξεπλέκει με τα φαντάσματα της παιδικής του ηλικίας και μεταμορφώνεται σε νικητή της Ζωής.

Η καθηγήτριά του, η Γαλλίδα Κατρίν , τον μυεί στον έρωτα και στις μεγάλες αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο αδελφικός φίλος του διπλωμάτη πατέρα του, ο Πίτερ Ντράκος, τον οδηγεί στο μαγικό κόσμο της διαφήμισης.

Γυναίκα της ζωής του είναι η δημοσιογράφος Σοφία Αγκουίλε, εγγονή του παλιού μαφιόζου ντον Τζιοβάνι.

Γύρω από αυτά τα πρόσωπα στριφογυρίζει ένα πλήθος ξεχωριστών ανθρώπων. Γενναίοι κι έντιμοι σαμουράι. Άγιοι και πολεμιστές της Ανατολής. Μαφιόζοι διψασμένοι για άιμα , χρήμα και εκδίκηση. Γυναίκες φιλόδοξες, σκοτεινές , αλλά και τρυφερές, θεϊκές βγαλμένες από τον αστραφτερό κόσμο της μόδας , των γυναικείων περιοδικών, των επιχειρήσεων και της διανόησης. Έλληνες μετανάστες , φτηνό καύσιμο οι περισσότεροι σε μια αδηφάγα και απάνθρωπη μηχανή του κέρδους. Γνωστοί πολιτικοί , οι «Μεγάλοι» του Β Παγκοσμίου Πολέμου και οι μεγιστάνες του Τύπου. Ο ελληνικός εμφύλιος-ένας Έλληνας κομουνιστής, μαθηματικός που φθάνει στα όρια της τρέλας- ο μακαρθισμός στην Αμερική, ο Κίσιγκερ και ο Μακάριος. Ο λαμπερός και σκληρός κόσμος των επιχειρήσεων».

Πρόκειται για μια γοητευτική ιστορία για την τέχνη της ζωής…

Ο Αλέξανδρος Σταματουλάκης γεννήθηκε , σπούδασε και ζει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Είναι γιατρός, ειδικός παθολόγος και γιατρός εργασίας σε μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

Θήτευσε ως Δήμαρχος Αμπελοκήπων για δώδεκα χρόνια , ενώ συνολικά υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση είκοσι δύο. Επίσης δραστηριοποιήθηκε από το 1974 και συνεχίζει, ως κομματικό στέλεχος και μέλος πολιτιστικών και άλλων συλλόγων.

Από τις εκδόσεις i Write επανακυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο «Δαμάζοντας τη μεγάλη ροζ αρκούδα» ένας πρακτικός οδηγός για να γίνεις Ηγέτης του εαυτού σου και των άλλων. Παρουσιάζει δύο φορές την εβδομάδα (2Χ75) και για δέκα χρόνια την εκπομπή με τίτλο «Κάντο όπως ο Ηγέτης» σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Επικοινωνία με τον συγγραφέα

Κινητό 6944444513

email astamatoulakis@gmail.com

Facebook Ανδρέας Σταματουλάκης

Μοίρασε το άρθρο!