Ο Ιβάν Σαββίδης είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός επενδυτής της Θεσσαλονίκης

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός επενδυτής της Θεσσαλονίκης, τονίζεται σε άρθρο – αφιέρωμα στον ομογενή επιχειρηματία και ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung.

Με εκτενή αναφορά στην αναγέννηση του νταμπλούχου, πλέον, ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον σύλλογο από την έλευσή του μέχρι σήμερα, η NZZ επισημαίνει και την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιβάν Σαββίδη: «Το πιο γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, το “Μακεδονία Παλάς”, η “Σουρωτή” και πολλές άλλες επιχειρήσεις, είναι στα χέρια του. Ο Σαββίδης είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός επενδυτής της Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα, «η Θεσσαλονίκη ήταν σε κατάσταση… εκτάκτου ανάγκης. Για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια, το πιο ισχυρό κλαμπ του Βορρά, κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μετά από λίγο ο ΠΑΟΚ κατέκτησε και το Κύπελλο, κόντρα στην ΑΕΚ».

«Η κατάκτηση του νταμπλ, έκανε την περσινή σεζόν, την πιο πετυχημένη στην ιστορία της ομάδας και ήταν ίσως για πολλούς, η καλύτερη χρονιά στη ζωή τους!», συνεχίζει ο συντάκτης του άρθρου και, αποδίδοντας την επιτυχία αυτήν στον Ιβάν Σαββίδη, εξηγεί:

«Πίσω από αυτή την επιτυχία, είναι οι παίκτες και ο προπονητής, αλλά πάνω από όλους, ο Ιβάν Σαββίδης. Από τη στιγμή που ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και τον έσωσε από τα χρέη, τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς, τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και την πόλη».

«Επειδή ο Ιβάν Σαββίδης έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο κλαμπ και έχει κάνει πολύ ακριβές μεταγραφές. Την ίδια ώρα, το πιο γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, το “Μακεδονία Παλάς”, η “Σουρωτή” και πολλές άλλες επιχειρήσεις, είναι στα χέρια του. Ο Σαββίδης είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός επενδυτής της Θεσσαλονίκης», προστίθεται.

 

Μοίρασε το άρθρο!