Ο αγώνας του Αστέριου Γαβότση δικαιώθηκε και οι πυλώνες ξηλώθηκαν μαζί με την δολοφονική κουλτούρα που πρεσβεύουν…

 

 

DSC05373111

“Ήρθε η τελική δικαίωση για τον αγώνα που δώσαμε, και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της περιοχής του Παλαιοκάστρου για τους αγώνες που δώσαμε όλοι μαζίείχε δηλώσει ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, μετά την έναρξη των εργασιών για την αποξήλωση των πυλώνων, ένας αγώνας που τον ξεκίνησε ακόμα και όταν ήταν στην αντιπολίτευση του Δήμου, γνωρίζοντας πολύ καλά και σαν γιατρός τους κινδύνους που υπάρχουν για την υγεία των ανθρώπων.Είχε εδώ και χρόνια ψηλά στην ατζέντα του το συγκεκριμένο θέμα, προχωρώντας σε μια σειρά παρεμβάσεων με στόχο την επίλυση του θέματος.

 Ας δούμε όμως τα στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία για όσους ζουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας, και προέρχονται από έρευνα της ομάδας του Βρετανού καθηγητή Denis Henshaw, από το Πανεπιστήμιο του Bristol. Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές κοντά σε πυλώνες (σε δίκτυα δηλαδή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας όμοια με αυτά της ΔΕΗ) εκτίθενται σε ακτινοβολία που υπερβαίνει κατά πολύ τα ανώτατα όρια ασφαλείας.
Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος για τα παιδιά, καθώς, σύμφωνα με τη μελέτη των Βρετανών ειδικών, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η ακτινοβολία από τους πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ μεγάλη.
Επιπλέον, η  επιδημιολογική έρευνα Βρετανών επιστημόνων, που παρουσίασε ο καθηγητής Γενετικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, έδειξε ότι ο κίνδυνος για την υγεία των παιδιών είναι αυξημένος κατά 69% σε παιδιά ηλικίας κάτω 15 ετών που ζουν σε αποστάσεις ως 200 μέτρα από γραμμές υψηλής τάσης, σε σύγκριση με παιδιά που ζουν σε αποστάσεις πάνω από 600 μέτρα. Ανέφερε ακόμη πως ενήλικοι που ζούσαν τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής τους σε αποστάσεις ως 300 μέτρα από αγωγούς μεταφοράς υπερυψηλής τάσης, είχαν κατά 1,3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με αυτούς που ζούσαν σε αποστάσεις άνω των 600 μέτρων.
Σαν συμπέρασμα καταλήγουμε στο ότι ο άνθρωπος δέχεται υπερβολική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για την υγεία του σε απόσταση κάτω των 30 μέτρων από τις γραμμές υψηλής τάσης, ενώ ασφαλής απόσταση θεωρούνται τα 200 μέτρα. Γι’ αυτό στις δυτικές χώρες ήδη εφαρμόζονται – στην χειρότερη περίπτωση  – οι «πράσινες ζώνες» για την διέλευση των πυλώνων πλάτους πάνω από 200 m, εντός των οποίων δεν επιτρέπεται καμιά δραστηριότητα κοινωνικής ζωής. Το ίδιο ισχύει και για τους υποσταθμούς.

Ο αγώνας του Αστέριου Γαβότση και των κατοίκων της περιοχής δικαιώθηκε και οι πυλώνες ξηλώθηκαν μαζί με την δολοφονική κουλτούρα που πρεσβεύουν…


Μοίρασε το άρθρο!