ΟΥΤΕ ΦΩΝΕΣ ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ: ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

images (1)images (6)11

Τα θέματα που κυρίως απασχολούν  τους γονείς είναι αν τα προσφυγόπουλα είναι εμβολιασμένα, το ζήτημα της καθαριότητας και της φύλαξης του σχολείου, καθώς και η κάλυψη των επιπλέον δαπανών που θα δημιουργηθούν, όπως οι αυξημένες ανάγκες για θέρμανση.Όλα αυτά όμως γίνονται χωρίς φωνές και απειλές,αλλά μέσα από ένα ήρεμο και εποικοδομητικό διάλογο,και χωρίς κυρίως προκαταλήψεις.

Οι γονείς έχουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, και πρέπει να πάρουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν.Είναι γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους και πολλές φορές δεν τους αρκεί η διαβεβαίωση του υπουργείου ότι όλα τα προσφυγόπουλα έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν.

Είχαμε γράψει και στο παρελθόν,ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αποτελεί μεγάλη ανάγκη να ξεφύγουμε από τις διαφορές που πολλές φορές δημιουργούνται επειδή ορισμένοι μας καλλιεργούν ένα άσχημο κλίμα, και να στραφούμε προς τον διάλογο και την συνεννόηση  Έτσι η αξία της όποιας απόφασης, αναδεικνύεται μεγάλη, και μας δημιουργεί το αίσθημα για μια οριστική απαλλαγή από εντάσεις.Γιατί θα πρέπει κάθε φορά που δημιουργείται ένα πρόβλημα που αφορά τις κοινωνίες να  έχουμε αισθήματα σεβασμού μόνο σε αυτό που συμφωνούμε και όχι και σε αυτό που διαφωνούμε.

Καταδικάσαμε απερίφραστα την μεθοδευμένη στοχοποίηση του Δημάρχου Αστέριου Γαβότση, την μεθοδευμένη στοχοποίηση των ανθρώπων του Ωραιοκάστρου και σταθήκαμε απέναντι σε όσους παραβιάζουν εκ του πονηρού   το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης που αναγνωρίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα παγκοσμίως.Και τι γίνεται πάλι. Κάποιοι,ελάχιστοι βέβαια, προσπαθούν να ανοίξουν ένα καινούργιο κύκλο αντιπαράθεσης,λες και το πρόβλημα της κοινωνίας είναι τα διάφορα κουτσομπολίστικα και εμπαθή διλήμματα που προσπαθούν ορισμένοι να βάλουν στο τραπέζι των συζητήσεων. 

Ξεχάσαμε τα ίδια τα παιδιά και ότι η συζήτηση και ο διάλογος μαζί τους, δημιουργεί ευκαιρίες για να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους με την ενεργή συμμετοχή τους σε συζητήσεις, που τα κάνει να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή! Τα παιδιά μέσα από το διάλογο και τη συζήτηση μαθαίνουν να σκέφτονται. Η συζήτηση ενθαρρύνει τα παιδιά να σκεφτούν νέες ιδέες, να προβληματιστούν, να κάνουν ερωτήσεις και να πάρουν αποφάσεις.

Τέλος η καθημερινότητα η ίδια αποδεικνύει καθημερινά ότι τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν από άλλα παιδάκια. Γιατί ακριβώς είναι παιδιά- θα τα βρούνε μεταξύ τους. Θα παίξουν, θα μαλώσουν κιόλας, όπως όλα τα παιδιά, σε όλα τα σχολεία του κόσμου, θα γελάσουν, θα κλάψουν, θα τραγουδήσουν, θα καταφέρουν να επικοινωνήσουν τελικά. Ένα καλοσυνάτο βλέμμα ή μια ζεστή αγκαλιά είναι πιο σημαντικά από την υλική προσφορά,κάτι που ισχύει για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως, ανά πάση στιγμή, μπορεί να βρεθούμε όλοι μας.

RealOraiokastro.gr

Μοίρασε το άρθρο!