Οι μεθυστικές παραλίες του Πηλίου

Πανέμορφες παραλίες. Ψηλά πλατάνια. Βουνό και μεθυστικά ηλιοβασιλέματα. Μπορεί να νιώθεις πως υπάρχουν λάθος λέξεις στις παραπάνω προτάσεις όμως αυτό δεν ισχύει και θα το καταλάβεις αν αφιερώσεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου στο γραφικό Πήλιο.

Στους περισσότερους μπορεί να «κλωτσάει» η ιδέα των καλοκαιρινών διακοπών σε έναν τόπο που θεωρητικά είναι συνυφασμένος, λόγω υψόμετρου, με τον χειμώνα και το χιόνι. Αυτό θα αλλάξει ριζικά όμως, όταν θα πεις το «ναι» στο Πήλιο με τις παραμυθένιες παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά, το εξαιρετικό φαγητό και την εναλλαγή τοπίων. 

Το καλύτερο; Για να φτάσεις στο Πήλιο δεν θα χρειαστεί να μπεις σε καράβι και δεν θα κληθείς να τα βγάλεις πέρα με τον συνωστισμό. Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι;

mount-pelion.jpg

Πού να κολυμπήσεις

Η παραλία Μυλοπόταμος είναι η διασημότερη του Πηλίου και έχει ξεχωριστή ομορφιά. Ένας βράχος «σχίζει» τα γαλαζοπράσινα νερά και το λευκό βότσαλο σε συνδυασμό με τη χρυσή αμμουδιά κάνει το σκηνικό εξωτικό. 

Θαλάσσια σπορ, άψογη οργάνωση και κρυστάλλινα νερά θα συναντήσεις και στον Άη Γιάννη. Η διάσημη παραλία που βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό, είναι η αγαπημένη των κατασκηνωτών και κάθε καλοκαίρι προσεγγίζει πολλούς τουρίστες. 

Περίπου 200 μέτρα μακριά από τον Άη Γιάννη συναντάμε τη γραφική παραλία Παπά Νερό. Εκεί θα δεις τα δέντρα να φτάνουν ως το νερό και να του δίνουν υπέροχους χρωματισμούς. Η παραλία είναι ένα κρυμμένο διαμάντι και συνήθως πλασάρεται μεταξύ των ομορφότερων ακτών της Ελλάδας. Τα ταβερνάκια γύρω της θα σε κρατήσουν εκεί και το απόγευμα και έτσι δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να κάνεις μια βουτιά την ώρα που δύει ο ήλιος.

fakistra-pelion.jpg

Σμαραγδένια νερά, λευκά βότσαλα και ένας τεράστιος βράχος, ο Καλόγερος, από τον οποίο θα μπορείτε να χαρείτε βουτιές. Όλα αυτά, στη παραλία των Αγίων Σαράντα, λίγα μέτρα μακριά από το γραφικό και ομώνυμο εκκλησάκι.

Κοντά στη Ζαγορά θα συναντήσεις την παραλία Χορευτό με τα γαλανά νερά που παραπέμπει στο Ιόνιο. Το ηλιοβασίλεμα στο Χορευτό είναι μαγευτικό και η θέα απαράμιλλη. Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική μηχανή σας.

Τα Καλά Νερά, η Φακίστρα , Καλλιφτέρη και η καταπληκτική Νταμούχαρη είναι οι υπόλοιπες πηλιορήτικες παραλίες που πρέπει να εξερευνήσετε. 

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά οι παραλίες στο Πήλιο δεν έχουν να ζηλέψουν σε ομορφιά τίποτα από τις διασημότερες παραλίες των νησιών.

Φυσικά η περιήγηση στο Πήλιο δεν σταματάει σε καμία περίπτωση στις παραλίες, αλλά συνεχίζεται στα πανέμορφα και γραφικά χωριουδάκια. Στα χωριά του Πηλίου θα φας παραδοσιακά και κατά κύριο λόγο οικονομικά. Θα κάνεις περιπάτους σε κατάφυτα τοπία, θα πεις ποτό σε πανέμορφα μαγαζιά και θα ευχαριστηθείς τη φύση. 

Η Τσαγκαράδα

Τρεχούμενα νερά, ψηλά πλατάνια που χαρίζουν δροσιά και λιθόστρωτα καλντερίμια σε ένα από τα πιο όμορφα, γραφικά και προβεβλημένα χωριά του Πηλίου, που πολύ θα θέλαμε να είναι το χωριό μας. Επίλεξε την για τη διαμονή σου, για βόλτα το απόγευμα και για φαγητό το βράδυ και για αθεράπευτο ρομάντζο. Θα την ερωτευτείς όσο αυτοί που την προτιμούν κάθε καλοκαίρι.

Η Ζαγορά

Ένα τοπίο βγαλμένο από καρτ ποστάλ με διάσπαρτες μηλιές παντού που θα σε μαγέψει. Η Ζαγορά, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Πηλίου είναι ιδανικός προορισμός για οικογενειακές και ξεκούραστες διακοπές. 

agioi-saranta.jpg

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την διάσημη πλατεία με το προσωνύμιο «Μπαλκόνι του Αιγαίου» ώστε να καταλάβεις το λόγο που της δόθηκε.

Η Βυζίτσα

Ακόμη ένα διάσημο χωριό του Πηλίου που προσελκύει τουρίστες από κάθε γωνιά της γης. Σε αυτό τον τόπο ξεχωρίζει η αρχιτεκτονική των ιδιαίτερων αρχοντικών και τα γραφικά καλντερίμια. Το απόγευμα επιβάλλεται να πιείς έναν καφέ κάτω από τον διάσημο πλάτανο της πλατείας. Το σκηνικό θα σε μεταφέρει αυτόματα σε μια άλλη εποχή.

Το Πήλιο είναι ένας ξεχωριστός και ενναλακτικός καλοκαιρινός προορισμός που αν επιλέξεις, θα αποζημιωθείς. Η φύση θα σε ξεκουράσει, οι παραλίες θα σε μαγέψουν και τα χωριουδάκια θα σε ξετρελάνουν.

kallifteri_.jpg

 Και όλα αυτά σε μια σεζόν που ό,τι αποζητάς θα το βρεις μαζεμένο εκεί.

Μοίρασε το άρθρο!