Ξεμπλοκάρει η ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου

«Πράσινο φως» για την ανέγερση του 2ου δημοτικού  σχολείου Παλαιοκάστρου «ανάβει» ο δήμος Ωραιοκάστρου, καθώς τα νομικά

ζητήματα με τον ανάδοχο του έργου που είχαν γίνει αιτία για τις καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών, έχουν πλέον αντιμετωπιστεί.

Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις που θα ήταν σε βάρος της μαθητικής κοινότητας στην περιοχή του Παλαιοκάστρου και θα της στερούσαν ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Μετά την οριστική  κήρυξη έκπτωτης της αναδόχου εταιρείας, «ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή της νέας εξαθέσιας σχολικής μονάδας.

«Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη μόρφωση των παιδιών μας υπό τις καλύτερες και τις ποιοτικότερες συνθήκες, δεν αφήσαμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης. «Κινήσαμε γρήγορα τις αναγκαίες νομικές διαδικασίες και όσες  ακόμη ήταν απαραίτητες σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις το συντομότερο δυνατό. Το πετύχαμε σε  διάστημα ολίγων μόνο μηνών και τώρα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε», συμπληρώνει ο κ. Γαβότσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, η ανέγερση της σχολικής μονάδας στο Παλαιόκαστρο, με προϋπολογισμό 3.070.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Μοίρασε το άρθρο!