Mακελειό σε λύκειο του Τέξας με νεκρούς μαθητές – Έλληνας σκόρπισε τον θάνατο

Νέα επίθεση ενόπλου σε σχολείο σημειώθηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε λύκειο στη Σάντα Φε στο Τέξας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, κατά άλλες πηγές δέκα, έχουν σκοτωθεί, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες. Δράστης της επίθεσης, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα, είναι ένας μαθητής και όπως ανακοινώθηκε έχει συλληφθεί.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση ενόπλου σε σχολείο μέσα σε μια εβδομάδα και η 22η από τις αρχές του έτους στις ΗΠΑ.

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή, η οποία παραμένει αποκλεισμένη. Σε βίντεο που προβλήθηκε σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται αστυνομικοί να συνοδεύουν μαθητές εκτός του κτιρίου και κατόπιν να τους υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο αναζητώντας τυχόν όπλα.

Με την έναρξη της επίθεσης επικράτησε πανικός με τους μαθητές να τρέχουν αναζητώντας τρόπο διαφυγής. Ο δράστης εισέβαλε στο χώρο και άνοιξε πυρ προς κάθε κατεύθυνση σε μια τυφλή επίθεση με άγνωστα μέχρι στιγμής κίνητρα. Πλέον η κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, βρίσκεται υπό έλεγχο.

Μακελειό σε σχολείο του Τέξας - 8 νεκροί και τραυματίες

Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα. «Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών».

«Ακούσαμε πυροβολισμούς και όλοι άρχισαν να τρέχουν, ενώ οι καθηγητές μας φώναζαν να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Κανείς όμως δεν τους άκουγε», είπε μια 14χρονη μαθήτρια, περιγράφοντας τρομοκρατημένη τα όσα έζησε. Ένας άλλος μάρτυρες προσέθεσε πως άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός και ορισμένοι πίστεψαν πως πρόκειται για πυρκαγιά. «Ακολουθούσαμε τις οδηγίες διαφυγής σε περίπτωση φωτιάς», είπε και συνέχισε: «Όταν ακούσαμε πυροβολισμούς, επικράτησε πανικός και αρχίσαμε να τρέχουμε».

Η Σάντα Φε είναι μια πόλη περίπου 13.000 κατοίκων, περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Χιούστον, ενώ στο γυμνάσιο φοιτούν περίπου 1.400 μαθητές.
  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο δράστης είναι Έλληνας ενώ εντοπίστηκαν και εκρηκτικά στο λύκειο

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές ο δράστης του μακελειού στο Τέξας, είναι ένας 17χρονος μαθητής που ονομάζεται, Δημήτριος Παγουρτζής.

Ο δράστης εισέβαλε με μια κοντόκανη καραμπίνα σε σχολική αίθουσα που γινόταν το μάθημα των καλλιτεχνικών κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια “φρικτή επίθεση”σε δήλωσή του. Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα».

Μοίρασε το άρθρο!