Να μην παίξουν στο στοίχημα ή στα ζάρια τον Δήμο Ωραιοκάστρου ζήτησε από τους συμπολίτες του ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης

Να μην παίξουν στο στοίχημα ή στα ζάρια τον Δήμο Ωραιοκάστρου στις δημοτικές εκλογές, ζήτησε από τους συμπολίτες του ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

«Είναι τέτοια η πρεμούρα κάποιων να κερδίσουν στις εκλογές που δεν διστάζουν να υποσχεθούν ακόμη και έργα, τα οποία ήδη έχουν γίνει ή δρομολογήθηκαν από την δική μας διοίκηση.Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί τέτοιους υποψηφίους; Κανείς πολίτης του Δήμου μας δεν πρέπει να ψηφίσει άτομα, τα οποία δεν έχουν απολύτως καμία διαδρομή στην ζωή τους, είτε πολιτικά, είτε κοινωνικά, είτε επαγγελματικά, είτε αυτοδιοικητικά» επεσήμανε με έμφαση ο κ. Γαβότσης.

«Η έλλειψησοβαρού προγραμματικούλόγου χαρακτηρίζειόλουςτουςσυνυποψηφίουςμου, οι οποίοιδιατυπώνουν ή ξεπατικώνουνχιλιοειπωμένες προτάσεις και ιδέες, κοινοτυπίες και ανεδαφικέςεξαγγελίες.Υπάρχουν βέβαια και κάποιες πιοψύχραιμες και ρεαλιστικέςφωνές, οι οποίες παρόλο πουδεν αποφεύγουντις προεκλογικές υπερβολές και μεγαλοστομίες, εντούτοιςδείχνουνότι αν μητιάλλοενδιαφέρονται για το καλότουτόπου και όχιγια την προώθησητων προσωπικών ή οικογενειακώντουςσυμφερόντων.Αυτέςτιςλογικέςφωνές θα τιςήθελα δίπλα μουστην επόμενηθητεία μουωςΔήμαρχοςΩραιοκάστρου, προκειμένου να επιτύχουμετιςευρύτερεςδυνατέςσυγκλίσειςσε επίπεδο προγράμματος, πάντα στο πλαίσιομίας ηθικής και ειλικρινούς προσέγγισηςμεμετρήσιμα αποτελέσματα» τόνισε ο ίδιος.

«Η δικήμουΔιοίκησηέχειτοποθετήσειτονΔήμοΩραιοκάστρουστην πιο πλεονεκτικήθέσητωντελευταίωνδεκαετιώνμεμία «προίκα» έργων της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουμε υλοποιήσει και προωθήσει, αφού ξεπεράσαμε αγκυλώσεις, εμπόδια και την κακοδιαχείριση του παρελθόντος. Του παρελθόντος πριν από την δική μου Διοίκηση.

Μου είναι επίσης σαφές όσο και ξεκάθαρο πως θα μπορούσαμε ως Διοίκηση να λάβουμε ταχύτερες και πιο τολμηρές αποφάσεις την πρώτη διετία, που βρισκόμασταν στο «τιμόνι» του Δήμου. Όμως καλύψαμε το χαμένο έδαφος και κλείνουμε την θητεία μας όχι μόνο με ένα πλούσιο πρόγραμμα έργων και υποδομών, αλλά και με ένα πρωτοφανές νοικοκυριό στα οικονομικά του Δήμου, που δεν είναι αποτέλεσμα της αύξησης των δημοτικών τελών, αλλά της χρηστής διαχείρισης και εξοικονόμησης πόρων» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

«Σας παραθέτω δύο αποδείξεις των όσων λέω: Η Διοίκηση μας δεν παίζει στο στοίχημα το μέλλον των παιδιών μας και για αυτό πετύχαμε να εξαιρεθούν 26 ακίνητα από την περιοχή του Δήμου μας από το να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο. Στείλαμε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό και ήδη αποκομίζουμε καρπούς από την δυναμική αυτή πρωτοβουλία μας. Και συνεχίζουμε τον αγώνα μας και για τα υπόλοιπα ακίνητα από την περιοχή μας, που έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο, προκειμένου να εξαιρεθούν.

Εμείς δεν παίζουμε το μέλλον του Δήμου μας στα ζάρια και το αποδείξαμε και με τα λατομεία στο Μεσαίο. Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 7 Μαίου μας επιδόθηκε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο Δήμος μας πέτυχε να αναστείλει την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο Δημόσιο και στις ενδιαφερόμενες λατομικές επιχειρήσεις για την εκμετάλλευση των λατομείων του Μεσαίου. Ο Δήμος διεκδίκησε και πέτυχε μία σπουδαία απόφαση. Δεν είδα, αλλά ούτε και άκουσα, τους συνυποψηφίους μου, αλλά και ορισμένους ανέξοδα οικολογούντες, να μας δίνουν συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία μας. Άραγε τι θέλουν οι συνυποψήφιοι μου; Εξυπηρετούν τίποτε συμφέροντα και δεν βγαίνουν να μας στηρίξουν στον δικαστικό μας αγώνα ενάντια στα λατομεία του Μεσαίου; Ρωτήστε τους και κυρίως μην δίνετε δύναμη με την ψήφο σας σε όσους βλέπουν το μέλλον σας ως τυχερό παιχνίδι» είπε ο κ. Γαβότσης και κατέληξε λέγοντας πως 50 εκατ. ευρώ έργων και παρεμβάσεων ολοκληρώθηκαν, εξελίσσονται ή έχουν ώριμες μελέτες.

 

Μοίρασε το άρθρο!