Νέα δημοσκόπηση της Αlco

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε δείγμα 1000 ανθρώπων, θετικά αποτιμούν οι πολίτες τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup, για το ελληνικό χρέος.

Συγκεκριμένα καταγράφει διαφορά 7,2 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας όταν η προηγούμενη μέτρηση πριν από ένα μήνα την έφερνε στις 5,5 μονάδες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 19,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,9% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ με 6%.

Η δημοσκόπηση που έγινε αμέσως μετά την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες, δείχνει ότι οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε διαδικασία αποσύνθεσης καθώς λαμβάνουν ποσοστό 1,2%, πολύ μακρία από τον στόχο του 3% που θα τους επιτρέψει να μπουν στην επόμενη βουλή.

Αντίθετα, οριακό είναι το ποσοστό που συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων η οποία εμφανίζεται στο 2,9%.

Η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων που ανεβάζει τη διαφορά στις 7,2 μονάδες:

Η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Μάιο:

Από την πρόθεση ψήφου στα έγκυρα προκύπτει επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της κατά 0,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών χάνει μια μονάδα.

Τις ίδιες απώλειες με τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Χρυσή Αυγή καθώς το ποσοστό της βρίσκεται στο 6% από το 7% που βρισκόταν τον Μάιο. Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,4% ενώ οι ΑΝΕΛ από το 1,8% που είχαν, βρίσκονται πλέον στο 1,2%.

Ιδιαίτερο ανδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναφορικά με το ποιος θα φροντίσει την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 25%, έναντι 22% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το υψηλότερο ποσοστό των πολιτών συγκεντρώνει η απάντηση κανένας.

Επίσης καταγράφεται η πεποίθηση των πολιτών πως μετά τα μνημόνια, ο Τσίπρας θα ενδιαφερθεί περισσότερο για μεσαία και χαμηλά στρώματα.

Δείτε επίσης κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία:

– 45%: μετά τη συμφωνία για το χρέος, η Ελλάδα θα καταφέρει να ξαναβγεί στις αγορές (37%: δεν θα καταφέρει).

– 25%: ο Τσίπρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, για φροντίσει περισσότερο για την ενίσχυση μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων (22%: ο Μητσοτάκης).

– 43%: η διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο θα δυσκολέψει την πορεία της οικονομίας (27%: θα τη διευκολύνει).

1

1

1

1

1

1

1

1

Μοίρασε το άρθρο!