ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Κροατία-Νιγηρία 2-0 Αργεντινή – Ισλανδία 1-1 Περού – Δανία 0-1

Κροατία-Νιγηρία 2-0

Δύο «στημένες» φάσεις εκμεταλλεύτηκε η Κροατία, νίκησε με 2-0 τη Νιγηρία στο Καλίνινγκραντ και πήρε… με το καλημέρα «κεφάλι» στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ, μετά την ισοπαλία στο άλλο ματς του γκρουπ ανάμεσα στην Αργεντινή και στην Ισλανδία (1-1). Το αυτογκόλ του Ετέμπο στο 32΄ και το πέναλτι του Μόντριτς στο 71΄ έδωσαν το «τρίποντο» στην «Χρβάτσκα».

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά με την ποιότητα και την εμπειρία της να κάνουν τελικά τη διαφορά, η Κροατία επικράτησε 2-0 της Νιγηρίας και μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι θα πάρει την πρώτη θέση του ομίλου.

Αργεντινή – Ισλανδία 1-1

Ισοπαλία, 1-1, απέσπασε η «μικρή» Ισλανδία από την «ισχυρή» Αργεντινή στο Spartak Stadium της Μόσχας για τον 4ο όμιλο (1η αγωνιστική) του Μουντιάλ της Ρωσίας, δημιουργώντας την πρώτη μεγάλη έκπληξη στη διοργάνωση. Σκόρερ ο Αγουέρο στο 19΄ για την Αργεντινή και ο Φινμπόγκασον στο 23΄ για την Ισλανδία, ενώ στο 64΄ ο Μέσι δεν κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.

Περού – Δανία 0-1

Αβαντάζ πρόκρισης στην φάση των νοκ άουτ αγώνων του Μουντιάλ πήρε η Δανία στον 3ο όμιλο, μετά τη σημερινή της νίκη με 1-0 επί του Περού στην «Μορντόβια Αρένα» του Σαράνσκ. Το «χρυσό» γκολ των Σκανδιναβών πέτυχε στο 59΄ ο Πόουλσεν.

Η πρώτη παρουσία του Περού σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια (1982) δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα. Όχι γιατί η ομάδα του Ρικάρντο ήταν κατώτερη των νικητών, αλλά κυρίως διότι δεν ήταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια με αποκορύφωμα την φάση του πέναλτι που κέρδισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Μοίρασε το άρθρο!