ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Oh la la! Με φοβερό Εμπαπέ η Γαλλία σκόρπισε με ανατροπή την Αργεντινή

Αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του φετινού Μουντιάλ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής! Η Γαλλία νίκησε με 4-3 την Αργεντινή, ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς με ανατροπή στην ανατροπή και πήρε την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Γάλλος άσος της Παρί πέτυχε δύο γκολ, όταν το σκορ ήταν στο 2-2 και οδήγησε τους “τρικολόρ” στην τεράστια νίκη, ενώ Παβάρ και Ντι Μαρία σημείωσαν δύο από τα ομορφότερα γκολ του τουρνουά.

Πώς παρατάχθηκαν

Η Αργεντινή παρατάχθηκε με τέταρτο διαφορετικό σύστημα σε αυτό το Μουντιάλ και συγκεκριμένα με ένα 4-3-3, χωρίς καθαρό επιθετικό και με τον Λιονέλ Μέσι ως “ψευτοεννιάρι”. Στο τέρμα ήταν ο Αρμάνι, στο κέντρο της άμυνας οι Ρόχο και Οταμέντι, δεξιά ο Μερκάδο και αριστερά ο Ταλιαφίκο. Μπανέγα, Μαστσεράνο και Πέρες ήταν στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Ντι Μαρία και Παβόν πλαισίωναν το Μέσι.

Από πλευράς Γαλλίας ο Ντεσάμπ παρέταξε κάτω από την εστία τον Γιορίς, τους Βαράν και Ουμτιτί στο κέντρο της άμυνας, τον Ερνάντες αριστερά και τον Παβάρντ δεξιά. Καντέ, Πογκμπά και Ματουιντί ήταν στα χαφ, ενώ οι Γκριεζμάν, Ζιρού και Εμπαπέ ήταν η επιθετική τριάδα των “τρικολόρ”.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Γαλλία να είναι πιο απειλητική και τελικά να φτάνει από νωρίς στο γκολ, με ένα πέναλτι του Αντουάν Γκριεζμάν. Όλη η φάση, βέβαια, ανήκει στον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος πήρε τη μπάλα από την περιοχή της Γαλλίας έκανε απίστευτη κούρσα, περνώντας δύο παίκτης της Αργεντινής και μπήκε στην περιοχή, όπου ανατράπηκε από τον Ρόχο. Ο Γκριεζμάν ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0 στο 13′.

Οι Γάλλοι είχαν και δοκάρι πριν το γκολ του Γκριεζμάν και πάλι με τον επιθετικό της Ατλέτικο μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως παρότι ήταν πιο επικίνδυνη με την μπάλα στα πόδια είδε την Αργεντινή να ισοφαρίζει χωρίς ουσιαστικά να έχει δημιουργήσει φάση. στο 41′ ο Ντι Μαρία πήρε την μπάλα πολύ έξω από την μεγάλη περιοχή και με ένα εκπληκτικό αριστερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιορίς για το 1-1.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την “αλμπισελέστε” αφού στο 48′ έκανε την ολική ανατροπή με τον Μερκάδο. Ύστερα από κόρνερ ο Μέσι πήρε τη μπάλα και έπιασε ένα σουτ με το αριστερό, αυτή κόντραρε στον Μερκάδο και κατέληξε στα δίχτυα του Γιορίς για το 1-2 της ομάδας του Σαμπαόλι.

Κι εκεί που έδειχνε να έχει το πάνω χέρι η Αργεντινή, η Γαλλία έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητά της και μέσα σε 11 λεπτά ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε την σπουδαία πρόκριση. Στο 57′ ο Ερναντές σέντραρε από αριστερά και ο Παβάρ έπιασε φοβερό δεξί σουτ με φάλτσο νικώντας τον Αρμάνι για το 2-2.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 64′ και πάλι ο αριστερός μπακ των “τρικολόρ” έβγαλε τη σέντρα και μετά από αναμπουμπούλα στην άμυνα των Αργεντινών ο Εμπαπέ σούταρε και έκανε το 3-2. Οι Γάλλοι είχαν πάρει ψυχολογία και έβγαζαν συνεχώς αντεπιθέσεις – φωτιά και σε μία από αυτές στο 68′, έκανε το 4-2 και πάλι με “δράστη” τον τρομερό Εμπαπέ, έπειτα από συνεργασία με τους Ματουιντί και Ζιρού.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 64′ και πάλι ο αριστερός μπακ των “τρικολόρ” έβγαλε τη σέντρα και μετά από αναμπουμπούλα στην άμυνα των Αργεντινών ο Εμπαπέ σούταρε και έκανε το 3-2. Οι Γάλλοι είχαν πάρει ψυχολογία και έβγαζαν συνεχώς αντεπιθέσεις – φωτιά και σε μία από αυτές στο 68′, έκανε το 4-2 και πάλι με “δράστη” τον τρομερό Εμπαπέ, έπειτα από συνεργασία με τους Ματουιντί και Ζιρού.

Η Αργεντινή προσπάθησε να αντιδράσει, ο Σαμπαόλι πέρασε στο ματς τους Μέσα και Αγκουέρο, με τον τελευταίο να μειώνει στο 93′ με όμορφη κεφαλιά ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Μέσι, κάνοντας απλά το 4-3, που ήταν και το τελικό σκορ, το οποίο έστειλε την Γαλλία στους “8” της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάμπ): Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Καντέ, Ματουϊντί (75′ Τολισό), Πογκμπά, Γκριεζμάν (8′ Φεκίρ), Ζιρού, , Εμπαπέ (89′ Τοβέν).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σαμπαόλι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ρόχο (46′ Φάσιο), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Μαστσεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Πέρεζ (66′ Αγκουέρο), Παβόν (75′ Μέσα), Μέσι.

Μοίρασε το άρθρο!