Τα φετινά τραγικά περιστατικά στη διάρκεια εορτασμών του Πάσχα, επισημαίνουν με τον πλέον αιματηρό τρόπο ότι η “καφρίλα” σε αυτή τη χώρα είναι ανίκητη και δυστυχώς και θανατηφόρα.
Ένα 8χρονο κορίτσι στη Θήβα, ενώ έπαιζε στην αυλή,χτυπήθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα και χαροπαλεύει, εξαιτίας κάποιου που πυροβολούσε για να γιορτάσει το Πάσχα και μάλιστα παραμένει άγνωστος! Ένας εικονολήπτης, πατέρας δύο παιδιών,σκοτώθηκε στο ακατανόητο έθιμο που συνεχίζεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ενώ ο ίδιος βιντεοσκόπησε με τραγικό τρόπο το θάνατό του! Πρόκειται για τα δύο πιο εμφατικά παραδείγματα στη διάρκεια του “αιματηρού” εορτασμού του Πάσχα ανά τη χώρα.
Δεν υπάρχει χωριό ή κωμόπολη στην Ελλάδα όπου κάποιος δεν θα πυροβολήσει με μια καραμπίνα στον αέρα για το “έθιμο”, ή όπου κάποιος ανόητος δεν θα εκτοξεύει τόνους βεγγαλικών δίπλα σε παιδιά και πιστούς. Γενικότερα έθιμα παρωχημένα και βίαια, που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές κοινωνίες και σε “κουτσαβακισμούς” κάποιων άλλων εποχών αλλά σίγουρα όχι σε μια σύγχρονη κοινωνία.



