Ματσάρα χωρίς νικητή στο ντέρμπι Δικεφάλων

Σε ένα χορταστικό ματς στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 στο ντέρμπι Δικεφάλων για την 18η αγωνιστική της Super League.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και φάσεις, με τους “ασπρόμαυρους” να βρίσκουν απαντήσεις και στις δύο φορές που οι “κιτρινόμαυροι” πήραν το προβάδισμα με Σάκχοφ (18΄) και Γαλανόπουλο (50΄), ισοφαρίζοντας με γκολ των Κρέσπο (40΄) και Βιεϊρίνια (70΄).

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη φάση του 76ου λεπτού, ζητώντας πέναλτι σε σπρώξιμο του Λόπες στον Ουάρντα μέσα στην περιοχή.

  Με το αποψινό αποτέλεσμα, η Ένωση έμεινε στην δεύτερη θέση με 37 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ ισοβαθμεί με τον Άρη στους 36 βαθμούς. Μεγάλος κερδισμένος ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην κορυφή με διαφορά 11 βαθμών από την δεύτερη ΑΕΚ και στο +12 από Άρη και ΠΑΟΚ, πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που ακολουθεί την Τετάρτη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά και να ανοίγει το σκορ στο 18΄με γκολ του Σάκχοφ, που “πλήγωσε” την πρώην ομάδα του στην πρώτη του επίσκεψη ως αντίπαλος στην Τούμπα.

 Στο 25ο λεπτό ο Κρμέντσικ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Σβάρνα να απομακρύνει σχεδόν πάνω από τη γραμμή.
  
Η ισοφάριση ήρθε με γκολ του Κρέσπο από κοντά στο 40΄.
 
 Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και στις αρχές του β΄ μέρους, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Γαλανόπουλου στο 50ο λεπτό.

Η Ένωση είχε μεγάλη ευκαιρία να αυξήσει το προβάδισμά της στο 55΄, με το πλασέ του Λιβάγια να περνάει πολύ λίγο δίπλα από το δοκάρι.

 Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ίνγκασον από τον Λιβάι Γκαρσία μέσα στην περιοχή.
  
Οι γηπεδούχοι πίεζαν όσο κυλούσαν τα λεπτά και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 70ο λεπτό, όταν ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με έμμεσο χτύπημα.
  
Στο 76ο λεπτό ο Ουάρντα σπρώχτηκε από τον Λόπες στην περιοχή, όμως ο Σλοβένος διαιτητής, Βίντσιτς, άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί ενώ και από το VAR δεν υπήρξε κάποια υπόδειξε για πέναλτι, με τους “ασπρόμαυρους” να διαμαρτύρονται έντονα και δίκαια με βάση το ριπλέι της φάσης.
  
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ έψαξε την ανατροπή ενώ η ΑΕΚ φάνηκε να βολεύεται και με την ισοπαλία, με το 2-2 να παραμένει ως το σφύριγμα της λήξης.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο (83’ Βαρέλα), Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ουάρντα (86’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς (73’ Αουγκούστο), Τζόλης, Κρμέντσικ (83’ Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λάτσι (86’ Τσινγκρίσκι), Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ (87’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία (96’ Ινσούα), Μάνταλος (71’ Σιμάνσκι), Λιβάγια (71’ Ανσαριφάρντ).

Μοίρασε το άρθρο!