Μαθητές από έξι χώρες φιλοξενήθηκαν στον Δ. Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο Erasmus

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Αθανάσιος Καρύδης, υποδέχθηκαν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μαθητές από το 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου, οι οποίοι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, φιλοξένησαν μαθητές σχολείων από έξι διαφορετικές χώρες.

Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016, λήγει τον Αύγουστο του 2019 και συμμετέχουν μαθητές από Ελλάδα, Εσθονία, Ρουμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Τουρκία και Ιταλία.

Ήταν η πέμπτη συνάντηση μεταξύ των παιδιών, η οποία αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και η θεματική της εργασίας τους ήταν «Η επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στις φυσικές καταστροφές». Συζητήθηκαν οι κανονισμοί ασφαλείας στα σχολεία πριν τον σεισμό, κατά τη διάρκεια του σεισμού και αμέσως μετά, ενώ στο 2ο Λύκειο πραγματοποιήθηκε και άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού.

Ο Αστέριος Γαβότσης καλωσόρισε τους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πρόγραμμα, που καλούνται να υλοποιήσουν. Όπως είπε «Η Ελλάδα είναι μια από τις πλέον σεισμογενείς χώρες της Ευρώπης. Έχει ζήσει πολλούς σεισμούς και κυρίως η Θεσσαλονίκη, είναι μια από τις πόλεις που – κατά το παρελθόν – δοκιμάστηκε σκληρά».

Τους μαθητές καλωσόρισε στον δήμο Ωραιοκάστρου και ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Αθανάσιος Καρύδης. «Το Ωραιόκαστρο είναι ένας νεοσύστατος δήμος, που προήλθε από τη συνένωση τριών δήμων, με πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα και προκλήσεις περιβαλλοντικές. Έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στα σχολεία και είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε σ΄αυτό τον χώρο νέους ανθρώπους γιατί πιστεύουμε ότι το μέλλον τους ανήκει».

Γραφείο τύπου Δημάρχου

Μοίρασε το άρθρο!