Μάσκες made in Turkey προμηθεύτηκε η Ελληνική Βουλή καθώς και νοσοκομεία

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της κυρίας Λιάνας Κανέλλη στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ότι οι μάσκες που προμηθεύτηκε η Βουλή για την υγειονομική προστασία των βουλευτών κατασκευάστηκαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το protothema.gr η βουλευτής του ΚΚΕ ανεβαίνοντας στο βήμα είπε «άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Τα συμφέροντα και τα όπλα περνάνε. Είναι Οργουελικό αυτό που ζούμε, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους εδώ μέσα».

Να σημειωθεί ότι το προεδρείο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι προμηθεύτηκε νέες μάσκες υψηλής προστασίας και ότι θα δώσει από 10 σε κάθε βουλευτή.

Οι… γείτονες φροντίζουν για την προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού μας

Καταγγελία ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης μοιράζει στο προσωπικό του προστατευτικές μάσκες που κατασκευάζονται στην Τουρκία «αλιεύτηκε» σήμερα από τα social media, με τον υπογράφοντα τη σχετική ανάρτηση να επισυνάπτει φωτογραφίες, οι οποίες αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.

Ειδικότερα, η ανάρτηση, την οποία εντόπισε ο ιστότοπος tourkikanea.gr, αναφέρει τα ακόλουθα: «Καλά τα Ραφάλ, αλλά πρώτα από όλα χρειάζεται φρόνημα και σαφή γνώση του ποια χώρα είναι ο εχθρός μας. Δεν γίνεται να ξεραίνουμε το σκ@τό μας για να αγοράζουμε όπλα και από την άλλη να χρηματοδοτούμε ως κράτος ή πολίτες την Τουρκία! Έτσι βλέπουμε στις φωτογραφίες πως το νοσοκομείο Ξάνθης μοίρασε στο προσωπικό του μάσκες αυξημένης προστασίας που κατασκευάζονται στην… Ιστανμπούλ! Δεν ξέρουμε αν φταίει ο νόμος ή κάποιο πρόσωπο, αλλά εν προκειμένω υπάρχει πρόβλημα. Και πρέπει να λυθεί».

  • Δείτε τις αποδεικτικές φωτό:

maskes tourkias maskes tourkiass maskes tourkiasss

Μοίρασε το άρθρο!