Κύπρος: Βρέθηκε σoρός γυναίκας μέσα στη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο. Τη σορό μίας γυναίκας βρήκαν οι κυπριακές Αρχές στην πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης κοντά στο Μιτσερό. Ο ίδιος ο μανιακός δολοφόνος, που προσέγγιζε γυναίκες με το ψευδώνυμο «Ορέστης» και στη συνέχεια της σκότωνε, έχει ομολογήσει ότι πέταξε τουλάχιστον 3 από τα θύματά του εκεί.

Οι τρεις σοροί τις οποίες ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος πέταξε εντός της κόκκινης λίμνης φέρεται να ανήκουν στην 36χρονη Livia Florentina Bunea, στο μόλις 8 ετών κοριτσάκι της, Elena Natalia Bunea, από την Ρουμανία και στην 30χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες.

Χθες η κυπριακή αστυνομία με τη βοήθεια ρομποτικής κάμερας κατάφερε να εντοπίσει δύο βαλίτσες στον βυθό της λίμνης. Η επιχείρηση ανλασυρσης των βαλιτσών ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, με προβλήματα, καθώς η λάσπη που είχε σηκωθεί στο νερό εμπόδιζε την ανίχνευση τους. Ωστόσο, μόλις κατέστη δυνατό ένας δύτης καταδύθηκε με σκάφανδρο και κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια την μία βαλίτσα που έκρυβε το μακάβριο εύρημα.

Προσπάθειες για την ανάσυρση και της δεύτερης βαλίτσας θα γίνουν την Δευτέρα.

Ένα κομμάτι δέρμα στο μικροσκόπιο

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες στο φράγμα του Ξυλιάτου, με σκοπό την ανεύρεση της σορού της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuc, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», δύτες εντόπισαν χθες ένα κομμάτι από δέρμα, το οποίο εκτίμησαν ότι πρέπει να εξεταστεί καθώς έδειχνε «ξένο» με τον χώρο. Αν και από ότι φαίνεται το εύρημα δεν σχετίζεται με την υπόθεση, οι Αρχές το έχουν βάλει στο μικροσκόπιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκει σε άνθρωπο ή ζώο.

Η Sierra ήταν κόρη της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε τυχαία από περιηγητές να επιπλέει στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Ο 35χρονος Ίλαρχος παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την μητέρα, αλλά όπως υποστηρίζει το παιδί πέθανε μόνο του, από αναρρόφηση εμεσμάτων. Στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε, πέταξε το πτώμα του παιδιού στο φράγμα Ξυλιάτου και της μητέρας στο μεταλλείο Μιτσερού.

Να σημειωθεί ότι ο «Ορέστης» παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το Μ. Σάββατο, όπου ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ήμερες το διάταγμα προσωποκράτησης του. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ομολόγησε και τη δολοφονία της γυναίκας το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε λάκκο στην Ορούντα. Όλα δείχνουν πως ανήκει στη 30χρονη Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ, η οποία χρησιμοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το όνομα Khadka Anu. Τα ίχνη της, είχαν χαθεί στις αρχές του 2018 και οι φίλες της είχαν κάνει καταγγελία στο προξενείο του Νεπάλ, αλλά όχι στην Αστυνομία, ώστε να συμπεριληφθεί το όνομα της στη λίστα με τις γυναίκες που είχαν εξαφανιστεί. Όπως έχει διαπιστωθεί ο 35χρονος ίλαρχος είχε εκείνη την ημέρα επικοινωνία μαζί της.

Πολίτες είχαν φωτογραφίσει τις βαλίτσες από το 2017

Στο μεταξύ τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες πολιτών που είχαν τραβηχυεί το 2017 και δείχνουν πεταμένες βαλίτσες στην λίμνη.

 Πιο συγκεκριμένα, πολίτης που είχε επισκεφθεί την Κόκκινη Λίμνη τον Ιούλιο του 2017 είχε φωτογραφίσει την περιοχή. Τότε, σύμφωνα με το politis.com.cy, του είχε κάνει εντύπωση ότι στην σχεδόν αποξηραμένη λίμνη υπήρχαν κάποιες βαλίτσες. Ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Όταν προσφάτα αποκαλύφθηκε η δράση του 35χρονου, ανέτρεξε στις φωτογραφίες που είχε στο αρχείο του και συνειδητοποίησε ότι ίσως βρισκόταν μπροστά στις βαλίτσες με τα πτώματα.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους ανακριτές και έδωσε κατάθεση. 

Και δεν ήταν ο μόνος καθώς και άλλοι πολίτες έχουν δημοσιεύσει ανάλογες φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Φωτογραφίες του  politis.com.cy:

Υποψίες για δράση στα κατεχόμενα

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Πολίτης», μετά τις φρικιαστικές ομολογίες για τις 7 δολοφονίες υπό εξέταση βρίσκονται και δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών στα κατεχόμενα, καθώς ο Ίλαρχος, φαίνεται πως περνούσε συχνά τα οδοφράγματα. Μάλιστα ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην δολοφονία της 40χρονης Βιετναμέζας Dam Thi Hop, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Οκτώβριο του 2017 και το πτώμα της βρέθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Τύμπου, στα κατεχόμενα, τον Ιανουάριο του 2019.

Αν και ο Νίκος Μεταξάς είχε κάνει πολλά ταξίδια στην Ελλάδα, αρνείται ότι διέπραξε κάποια δολοφονία εδώ, γιατί όπως είπε στους αστυνομικούς δεν ήξερε μέρη για να θάψει κάποιο ενδεχόμενο θύμα του.

Ψάχνουν το κίνητρο

Ο serial killer της Κύπρου επιμένει πως έχει ομολογήσει όλες τις δολοφονίες και δεν έχει διαπράξει άλλες. Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν είναι πεπεισμένοι ότι έχει πει ολόκληρη την αλήθεια για αυτό θα συνεχιστεί η ανάκριση για τυχόν αποκάλυψη και άλλων δολοφονιών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το κίνητρο των δολοφονιών, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν κυρίως σεξουαλικό. Πάντως οι αστυνομία εικάζει ότι οι άτυχες γυναίκες βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν πριν θανατωθούν, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ασέλγησε ακόμη και στα νεκρά σώματα τους.

Μοίρασε το άρθρο!