Κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσίας για χρέη από κλήσεις, πρόστιμα και τέλη στους Δήμους – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

αρχείο λήψης

Δεν είναι ένα και δύο, αλλά πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ τα χρέη των πολιτών και των νομικών προσώπων προς τους δήμους της χώρας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι δήμοι ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες να στέλνουν ειδοποιητήρια για την πληρωμή απειλώντας με μπλοκάρισμα του ΑΜΦ, κατασχέσεις λογαριασμών, ακόμη και περιουσιακών στοιχείων. 

Μόνο στον Δήμο Αθηναίων τα χρέη από κλήσεις, πρόστιμα ή τέλη φτάνουν τα 330.000.000 ευρώ και οι οφειλέτες ξεπερνούν τους 1.150.000.
Έτσι μέσα στον Αύγουστο θα αρχίσουν να αποστέλλονται “ραβασάκια” προς τους οφειλέτες με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν.


Οι Δήμοι δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης προσφέροντας σε όσους το κάνουν απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους.

Αναλυτικότερα προβλέπεται πλήρης απαλλαγή για όσους πληρώσουν τα χρέη τους εφάπαξ, 80% απαλλαγή για όσους πληρώσουν σε 24 δόσεις, 50% απαλλαγή για όσους πληρώσουν σε 25 ως 48 δόσεις, 30% απαλλαγή για όσους επιλέξουν τις 49 ως 72 δόσεις και απαλλαγή 10% για όσους πληρώσουν σε 73 με 100 δόσεις.

Όσοι λάβουν επιστολή ότι έχουν κάποιο χρέος στον δήμο θα πρέπει να απαντήσουν και να ενταχθούν στη ρύθμιση εντός τεσσάρων μηνών.
Εάν δεν το κάνουν οι δήμοι θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις λογαριασμών, μπλοκάρισμα του ΑΦΜ (φορολογική ενημερότητα) ή θα προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: newsit.gr

Μοίρασε το άρθρο!