Καραμανλής: Στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη

Ισχυρό μήνυμα ενότητας, συμπόρευσης και συστράτευσης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, στην πρώτη του κομματική ομιλία από το 2009, κάλεσε σε προσκλητήριο συστράτευσης για μια αυτοδύναμη νίκη καθώς όπως τόνισε, η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και καθαρό ορίζοντα και μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, παρείχε πλήρη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έστειλε ηχηρά μηνύματα για τα εθνικά ζητήματα.
Εξαπέλυσε πυρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών:”Ορθώς την καταψηφίσαμε – Δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου”. Και έστειλε μήνυμα στην Τουρκία: “Απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες εκφοβισμού δεν δεχόμαστε!Oι απειλές επιστρέφουν στον αποστολέα”.

«Η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη»

«Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της αντιπολίτευσης και πρωταγωνιστεί στο δημόσιο βίο. Στο μισό αυτό αιώνα άλλαξαν τόσα πολλά, κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα. Η παράταξή μας, όμως, παραμένει ο κύριος πυλώνας», υπογράμμισε και σημείωσε ότι «η ΝΔ βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης, εθνικής νίκης, κάτι που δεν είναι συμπτωματικό», συμπληρώνοντας πως η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. 

«Κάναμε και λάθη και αδυναμίες έχουμε, όμως στις θεμελιώδεις μας αρχές και αξίες μείναμε σταθεροί. Υπηρετούμε τον ευρωπαϊκό προορισμό από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με διορατικότητα, σιδηρά υπομονή και αποφασιστικότητα απέναντι σε εξωτερικές αντιξοότητες οδήγησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», διεμήνυσε. Ωστόσο, όπως είπε, «ξέρουμε ότι η Ευρώπη έχει αδυναμίες, νιώσαμε αδικημένοι από συμπεριφορές ετέρων μας, η σημερινή Ευρώπη απέχει πολύ από το ευρωπαϊκό όραμα, η ΕΕ όμως παραμένει ο καλύτερος και ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια της χώρας. Άλλοι έκαναν καριέρα το αντιευρωπαϊσμό. Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Ναι, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, αλλά όχι μόνοι μας να βγάλουμε τα μάτια μας». 

«Το κρίσιμο καλοκαίρι του ’15 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το πρώτο εξάμηνο του ’15 και την τότε κυβέρνηση σε αποσύνθεση, η ΝΔ όρθωσε το ανάστημά της και κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά, χωρίς κομματικό συμφέρον, σε βάρος του κομματικού συμφέροντος», ανέφερε ακόμα ο πρώην πρωθυπουργός.

«Oι απειλές επιστρέφονται στον αποστολέα»

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Καραμανλής διεμήνυσε πως «θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, πιστεύουμε στο Διεθνές Δίκαιο, στον διάλογο και στις σχέσεις καλής γειτονίας. Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν μας πτοούν, επιστρέφονται στον αποστολέα τους, δεν γίνονται δεκτές».

«Όποιες πιέσεις, από όπου κι αν προέρχονται, όταν προσκρούουν στο εθνικό μας συμφέρον, δεν γίνονται δεκτές», είπε σε αυστηρό τόνο, προσθέτοντας ότι «εμείς φοράμε τη φανέλα της Ελλάδας, υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Ελλάδας. Είμαστε εδώ, για να στηρίζουμε τα δίκαια της χώρας».

«Καλώς καταψήφισε τις “Πρέσπες” η ΝΔ»

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «ορθώς η ΝΔ την επέκρινε και την καταψήφισε». «Λυπάμαι γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που πετύχαμε στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008», υπογράμμισε.

«Στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη»

Στη συνέχεια, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου, λέγοντας πως «ζούμε σε μια φάση που οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ μετά από τόσα χρόνια κρίσης και μνημονίων. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητα, αίσθημα ασφάλειας και καθαρό ορίζοντα. Χρειάζεται ρωμαλέα ανάπτυξη, επενδύσεις και πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη, στήριξη στους λιγότερο ευνοημένους, ευκαιρίες για όλους και πρωτίστως για τους νέους».

«Πάνω απ’ όλα η χώρα χρειάζεται μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Οι Έλληνες έχουμε ανάγκη να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμησή μας. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι μια ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα τετραετίας. Μόνο η παράταξή μας μπορεί να την προσφέρει», ανέφερε και πρόσφερε πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αναλάβει το δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης», είπε χαρακτηριστικά.

«Σας είπα πάντα την αλήθεια, το ίδιο κάνω και τώρα», ανέφερε ακόμα και απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους και σε όλες. «Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Ξέρω ότι στα ανηφορικά μονοπάτια πικράναμε και φίλους. Τους θέλουμε δίπλα μας. Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτήν την αποφασιστική μάχη. Και καλώ όσους επέλεξαν διαφορετικά σε προηγούμενες αναμετρήσεις να έρθουν κοντά μας, να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη».

«Καλώ όλους όσοι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις επέλεξαν διαφορετικά κόμματα να έρθουν κοντά μας. Δεν μας χωρίζει τίποτα και μας ενώνουν τόσα πολλά», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και κατέληξε:

«Για μια ακόμα φορά σας καλώ στην πρώτη γραμμή στις 7 Ιουλίου να πάμε μαζί μπροστά, να πάμε για τη νίκη, για την Ελλάδα, για τη ζωή».

Σημειώνεται πως η εκδήλωση της Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του κόμματος στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, άρχισε με ένα βίντεο που περιελάμβανε δηλώσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ένταξή της χώρας στην ΕΟΚ αλλά και αποσπάσματα από ομιλίες και σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις από τους πρώην προέδρους του κόμματος. 

 

Περιοδείες Καραμανλή στη Βόρεια Ελλάδα 

Τις επόμενες μέρες ο Κώστας Καραμανλής θα περιοδεύσει στον ευρύτερο δήμο Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’ Περιφέρεια), θα συναντηθεί με δημάρχους της περιοχής και πολίτες για να… κοινωνήσει το μήνυμα της συμπόρευσης και συστράτευσης για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Επίσης, εντός των ημερών ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί και στην Πρώτη Σερρών, μία επίσκεψη με έντονα σημειολογικά χαρακτηριστικά καθώς είναι η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

 Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής θα περιοδεύσει και στη Ροδόπη καθώς, όπως σημειώνουν οι συνομιλητές του, δίνει ιδιαίτερη σημασία στα εθνικά θέματα, τα οποία αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Μοίρασε το άρθρο!