Καλωσόρισμα στα παιδιά των προσφύγων από τον σύμβουλο Δ.Κ. Ωραιοκάστρου Γιώργο Λαμπρόπουλο

images 
Μετά από την τελευταία πληροφόρηση στο avatonpress.gr , όπου υπήρξαν χαρακτηριστικά στοιχεία  για το Κέντρο Φιλοξενίας του Δερβενίου (αριθμός ατόμων που έφυγαν και όσων  παρέμειναν και ζουν στο κέντρο), θέλω να δηλώσω ότι όλοι οι φορείς του δήμου Ωραιοκάστρου, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου, η Επιτροπή Παιδείας του δήμου, οι Παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο (Πολιτεία με Όραμα, Ωραιόκαστρο Τώρα,  Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση),  οι σύλλογοι διδασκόντων, σύλλογοι γονέων,  η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου, να πάρουν  θέση και να αφήσουν την δήθεν αντιπαράθεση για το ποιος φταίει που φτάσαμε έως εδώ, για την φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία του Ωραιοκάστρου.
Είναι αδιανόητο να κρύβονται όλοι και να προσπαθούν να αποποιηθούν ευθύνες και να αποφεύγουν να πάρουν  θέση.
Τα θέλετε αυτά τα παιδιά ή όχι;
Ποια είναι η πολιτική σας θέση για την φοίτηση των παιδιών;
Δηλώνω σαν τοπικός σύμβουλος της Δ.Κ. Ωραιοκάστρου, ότι πρέπει να καλωσορίσουμε τα παιδιά, γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στην μόρφωση ακόμη περισσότερο αυτά τα παιδιά που προέρχονται από εμπόλεμη περιοχή.
Επίσης, ζητώ την σύγκλιση Έκτακτου δημοτικού συμβουλίου και Έκτακτου συμβουλίου της δημοτικής  κοινότητας του δήμου Ωραιοκάστρου με στόχο την λήψη απόφασης για την φοίτηση ή μη φοίτηση των παιδιών των προσφύγων , όπως έγινε και σε άλλους δήμους.
Γεώργιο Λαμπρόπουλος
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου
28/01/2017

Μοίρασε το άρθρο!