ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΚΘΒΕ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΚΘΒΕ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη παρέμβαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ κ. Αναστασάκη στη χθεσινή παράσταση των “Πυρκαγιών” στο Βασιλικό Θέατρο.  Ενοχλημένος με το κείμενο που οι ηθοποιοί ομόφωνα αποφασίσαμε να διαβάζουμε προς το κοινό, σχετικά με τον αγώνα που δίνουμε εδώ και 4 μήνες για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, δεν δίστασε να μπουκάρει επί σκηνής, απευθυνόμενος προς το κοινό της παράστασης, φωνάζοντας ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει το κείμενο. Αυτό πιθανόν υπέδειξε ο προσωπικός πολιτισμός του, η αντίληψή του περί δημοκρατίας και η εν γένει αισθητική του.

Προφανώς κ. Αναστασάκη, δεν σας είναι αρκετή η ανελέητη πίεση που ασκήσατε εις βάρος μας μαζί με τη διοίκηση και την πλήρη συνδρομή των ΜΜΕ και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης!

Προφανώς κ. Αναστασάκη, δεν σας χόρτασε ο χωρίς προηγούμενο διασυρμός ακόμα και της ίδιας μας της υπόστασης και η λάσπη που εκτοξεύσατε δημόσια για τις κινητοποιήσεις μας!

Προφανώς κ. Αναστασάκη, δεν σας ικανοποίησε ο διχασμός του σώματος των ηθοποιών που επιτύχατε μέσω της τρομοκρατίας σας! 

Επιτέλους σταματήστε, κ. Αναστασάκη!  Υπάρχουν και όρια!   

Οι ηθοποιοί που έβαζαν πλάτη απλήρωτοι για μήνες ώστε το θέατρο να παραμένει ανοιχτό, οι ίδιοι ηθοποιοί που στις φετινές στάσεις εργασίας του Ιανουαρίου συνέχισαν να εργάζονται πραγματοποιώντας τις πρόβες για να είναι έτοιμες οι επόμενες παραγωγές, οι ηθοποιοί που έχασαν χρήματα από τις στάσεις εργασίας και δεν πληρώθηκαν κανονικά  – σε αντίθεση με αυτό που αφήνετε να βγει προς τα έξω κ. διευθυντά –  ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ;

Αφού μας υποχρεώνετε να υπογράψουμε κάτι χειρότερο από αυτό που είχαμε ως τώρα (δηλαδή μια σύμβαση με αστερίσκους, μια «μουτζουρωμένη» σύμβαση στην οποία μας εξωθεί η αδιαλλαξία σας), έχετε το θράσος να προσπαθείτε να μας επιβάλλετε και το τι θα λέμε! Αυτός είναι πολιτισμός, αυτή είναι ελευθερία λόγου, αυτή είναι αριστερή συνείδηση!

Είναι ικανοποιημένη η Υπουργός Πολιτισμού από τις πρακτικές του κ. Αναστασάκη; Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι διορισμοί και οι θέσεις να προκηρύσσονται; 

Η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των Ηθοποιών του ΚΘΒΕ

 

Μοίρασε το άρθρο!