Ιβάν Σαββίδης: «Ο Άγγελος μου έλεγε… η Παναγία είναι η άμυνα»

Συνέντευξη στην ΕΡΤ 3 έδωσε μετά από αρκετό καιρό ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον δικέφαλο και την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δεν θέλω να λύσω τα προβλήματα χρησιμοποιώντας Ελληνικές μεθόδους. Όπως έκαναν δηλαδή οι Αθηναϊκές ομάδες. Δεν είμαστε χαζοί. Μόλις ξεκινάει το πρωτάθλημα έχουν 30 βαθμούς στην τσέπη. Πώς είναι δυνατόν να έχουν δανεικούς σε κάθε ομάδα; Αυτό καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν αγοράζει παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ δεν ξεγελά τον κόσμο. Αν μπορούμε κερδίζουμε, αλλιώς αν δεν κερδίζουμε, ντρεπόμαστε…» είπε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Ο Σαββίδης απάντησε για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ και τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και για το λάθος που έκανε με τον Αναστασιάδη, για τον οποίο τόνισε ότι όταν του έλεγε ότι… «δεν έχουμε καλή άμυνα» εκείνος απαντούσε… «η Παναγιά είναι μαζί μας».

Αναλυτικά όσα είπε:

Το αγωνιστικό τμήμα:

«Δεν υπάρχει πρόβλημα σχετικά με τη χρηματοδότηση της ομάδας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πάμε στη θάλασσα και θα πετάξουμε τα λεφτά μας. Ο ΠΑΟΚ είναι τέτοια ομάδα, που δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι οποιοσδήποτε μεγάλος παίκτης θα μπορεί να δει τον εαυτό του εδώ, δυστυχώς. Υπάρχουν παίκτες με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες τους οποίους θα μπορούσαμε να φέρουμε εδώ, αλλά δε θα γινόταν να κατανοήσουν τη νοοτροπία μας. Μπορώ να σας πω ότι στενοχωρήθηκα τον τελευταίο μήνα της προηγούμενης σεζόν, δεν μπορείς να κοιμάσαι και να ξυπνάς άλλος. Είμαι άνθρωπος του μάξιμουμ και δε θα υπάρξει καμία εξαίρεση. Θα είμαστε πολύ αυστηροί φέτος και δε θα επιτρέψω σε κανέναν να συμπεριφέρεται όπως πριν. Θα σκέφτονται όλοι ότι δεν μπορούν να έχουν απαράδεκτες συμπεριφορές».

Άγγελος Αναστασιάδης:

«Η Ελλάδα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χώρα. Ο καθένας ξυπνάει και γράφει ότι του κατέβει στο κεφάλι και μερικές φορές μαθαίνω από αυτόν που είμαι και τι σκέφτομαι. Για παράδειγμα πέρυσι, απαιτούσα να αγοράσουμε παίκτες. Ο Αναστασιάδης έλεγε “δεν χρειάζομαι παίκτες, όλα είναι καλά, τα παλικάρια…”. Και εγώ του έλεγα ότι δεν βλέπω να παίζουμε άμυνα. Μου απαντούσε ότι η “Παναγία είναι η άμυνα”. Είναι πολύ πιστός ΠΑΟΚτσής και το λάθος μου ήταν ότι πίστεψα ότι μπορούσα να τον ανεβάσω στο θρόνο του ΠΑΟΚ, ενώ αυτός δεν το κατάλαβε αυτό».

Ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Αν συνεχιστούν αυτές οι συμπεριφορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί να φέρουμε ακριβούς παίκτες; Θα θυμάστε το παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια. Είπαν πριν τον αγώνα, ότι είτε θα γίνει αυτό, είτε θα σας διώξουμε. Αυτό είναι αδιανόητο. Σε εμάς κατά τη διάρκεια του αγώνα, πολλοί διαιτητές έλεγαν στους παίκτες μας, κλείστε το στόμα σας αλλιώς θα παίξετε με 7 παίκτες. Ο εισαγγελέας λέει το ένα, ο ανακριτής συμφωνεί και παρόλα αυτά δημιουργείται η αίσθηση ότι το τρένο προχωράει χωρίς φρένα. Δε θέλω να λύσω τα προβλήματα με τις ελληνικές μεθόδους, έτσι όπως το έκαναν οι Αθηναϊκές ομάδες, το βλέπουμε και το καταλαβαίνουμε. Μόλις ξεκινάει το πρωτάθλημα οι 30 βαθμοί είναι στην τσέπη. Πως γίνεται σε κάθε ομάδα να υπάρχουν δανεικοί; Εμείς λέμε να το προσέξουν αυτό, γιατί καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν αγοράζει τα παιχνίδια. Αν κερδίζουμε χαιρόμαστε. Δημιουργείται η απόφαση ότι όλα γίνονται με σενάριο. Τα ξέρουν όλα, είναι προαποφασισμένα και ειλικρινά ελπίζω ότι η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική».

Δημήτρης Μελισσανίδης:

«Ο Δημήτρης είναι φίλος, αλλά θα παλέψουμε με την ΑΕΚ και θα το δείτε. Πάντα ξέρω να ξεχωρίζω τα πράγματα και αν ο Μελισανίδης θέλει να γίνει δεύτερος Μαρινάκης θα σταματήσει να είναι φίλος μου. Μαζί θα εξυψώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί έχει πέσει πάρα πολύ και μόνο με αυστηρό ανταγωνισμό θα μπορέσουμε να πετύχουμε. Είναι πολύ καλό ότι εμφανίζονται δυνατοί άνθρωποι».

Το ταξίδι Τσίπρα στη Ρωσία:

«Ήθελα να τον υποδεχτούν σαν δικό τους άνθρωπο και έτσι έγινε. Όχι επειδή είναι καλός, αλλά γιατί εκπροσωπεί την Ελλάδα. Για αυτό δεν νομίζω ότι πρέπει να αξιολογήσω την Κυβέρνηση, για αυτό είναι υπεύθυνος ο ελληνικός λαός, αλλά εγώ πάντα θα συνεχίσω να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να αισθάνεται καλά στη Ρωσία».

Πηγή: paok24.com

Μοίρασε το άρθρο!