Η πράξη των δυο ανηλίκων καταδικαστέα – Εξίσου καταδικαστέα και η σφοδρή επίθεση κατά της μάνας

Η πράξη των δυο ανηλίκων καταδικαστέα και αδιανόητη – Εξίσου αδιανόητη και η σφοδρή επίθεση κατά της μάνας

Πριν γράψω οτιδήποτε θέλω να είμαι καθαρός ότι θεωρώ αδιανόητη την επίθεση των δυο ανηλίκων κατά του σταθμάρχη στο Μετρό. Καταδικαστέα πράξη ωμής βίας την οποία θα εκτιμήσει η Δικαιοσύνη και θα αποφανθεί φαντάζομαι σύντομα. Για το επίπεδο των δύο νεαρών μπορούμε να πούμε πολλά και να συζητάμε για ώρες. Προφανώς δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και έχει σχέση τόσο με την ευρύτερη παιδεία των δραστών, όσο και με το περιβάλλον στο οποίο έχουν μεγαλώσει. Και για να προλάβω ορισμένους τους θεωρώ πρωτίστως δράστες και μετά ανήλικους, όπως κάποιο επιχειρούν να τους χαρακτηρίσουν. Είναι δράστες του ποινικού δικαίου. Αυτά για να συνεννοούμαστε.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΤΟΥΝΑΣ

Το φαινόμενο είναι εξόχως κοινωνικό και οφείλουμε όλοι να το ξανα-αναλύσουμε στο μυαλό μας και να το «δουλέψουμε» μέσα μας. Τι κάνουμε δηλαδή εμείς οι ίδιοι για να αποτρέψουμε τους νέους από τέτοιες συμπεριφορές;

Παράλληλα, άκουσα και είδα τις δηλώσεις της μητέρας τους. Προφανώς και δεν με πείθουν οι ισχυρισμοί της ούτε στο ελάχιστο. Είδα μια γυναίκα με μεγάλο βάρος στο εσωτερικό της, όχι τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό, όσο για τον τρόπο με τον οποίο έχει γαλουχήσει τα παιδιά της. Ένας ψύχραιμος παρατηρητής διακρίνει εύκολα το αίσθημα ενοχής στα λεγόμενα αυτής της γυναίκας.

Αυτό που με θλίβει είναι η ευκολία με την οποία η λεγόμενη μάζα των social media επιχείρησε να δικάσει, να καταδικάσει και να τσακίσει αυτή τη μάνα με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς τους οποίους αρνούμαι να αναπαραγάγω.

Λάθος. Η μάνα είναι μάνα. Το ένστικτό της την οδηγεί να υπερασπιστεί τα παιδιά της ακόμα κι αν έχουν κάνει το μεγαλύτερο λάθος στον κόσμο. Όχι δεν την δικαιολογώ, της δίνω ένα ελαφρυντικό επί της υπερασπιστικής της γραμμής.

Και μην βιαστείτε να βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Η ανθρωποφαγία είναι κακό πράγμα, όπως και η εύκολη / φτηνή κριτική.

Μπείτε για λίγο στη θέση της. Για λίγα δευτερόλεπτα. Θα μπορούσε να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.

Μοίρασε το άρθρο!