Η μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην Iστορία του Ισραήλ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες από την επίθεση της Χαμάς εναντίον αμάχων στο Ισραήλ την ώρα που στη χώρα γίνεται λόγος για τη μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην ιστορία της.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές της βιαιότητας των ενόπλων της παλαιστινιακής οργάνωσης είναι αυτή της Hadar και του Itay.

Όπως έγινε γνωστό ο Itay και η Hadar Berdichevsky έκρυψαν τα 10 μηνών δίδυμα παιδιά τους σε ένα μυστικό καταφύγιο καθώς οι τρομοκράτες της Χαμάς προσπαθούσαν να εισβάλουν στο σπίτι τους.

Οι δύο γονείς δολοφονήθηκαν και οι δύο από μέλη της Χαμάς.

Όμως, τα παιδιά τους βρέθηκαν ζωντανά από Ισραηλινούς στρατιώτες 12 ώρες αργότερα.

zeygari-israil-esoteriki2_ef3a4.jpg

Η κυβέρνηση του Ισραήλ δημοσίευσε μια selfie μιας αθώας οικογένειας που φέρεται να σκοτώθηκε από μαχητές της Χαμάς στο Nir Oz τους κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Η Tamar και ο Yonatan Kedem, μαζί με τα παιδιά τους Shachar, Arbel και Omer, φέρονται να δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς στο Nir Oz, το οποίο βρίσκεται μόλις 1,4 μίλια από τα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα.

Οι θάνατοι της οικογένειας είναι μόνο μια χούφτα από τους περισσότερους από 700 Ισραηλινούς που έχουν σκοτωθεί από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε τη μεγάλης κλίμακας επίθεσή της το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Άλλοι 1.200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Ο επίσημος λογαριασμός Χ του Ισραήλ κοινοποίησε τη φωτογραφία των πέντε χαμογελαστών μελών της οικογένειας σε ανάρτησή του αργά το βράδυ της Κυριακής.

Η ανάρτηση έγραφε: «Η Ταμάρ, ο Γιονατάν και τα παιδιά τους Σαχάρ, Αρμπέλ, Ομέρ. Μια ολόκληρη οικογένεια εξοντώθηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Δεν υπάρχουν λόγια. Είθε η μνήμη τους να είναι ευλογία».

Αρκετές σημαντικές προσωπικότητες καταδίκασαν τη δολοφονία της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Naftali Bennett, ο οποίος έγραψε στο Χ: «Μια ολόκληρη οικογένεια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Κοιτάξτε τα χαρούμενα πρόσωπά τους. Την αγάπη τους. Όλοι τους δολοφονήθηκαν από Παλαιστίνιους τρομοκράτες στο Nir-Oz. Μόνο και μόνο επειδή είναι Εβραίοι».

oikogeneia-israilinon_89291.jpgoikogeneia-israilinon2_2c8db.jpgoikogeneia-israilinon3_dd3d4.jpgoikogeneia-israilinon4_f6d57.jpg

Σκότωσαν ηλικιωμένη και ανέβασαν το κατόρθωμά τους στο Facebook

Μια «συντετριμμένη» εγγονή διηγήθηκε πώς η ισραηλινή γιαγιά της δολοφονήθηκε από έναν τρομοκράτη της Χαμάς, ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι της και την έσφαξε πριν χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό της για να τραβήξει φωτογραφίες και να τις δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Facebook.

Η Mor Bayder δήλωσε ότι έμαθε για την τραγωδία μόνο όταν μπήκε στο Facebook για να δει τη φρικτή ανάρτηση στις 7 π.μ. χθες – αποκαλώντας το βίντεο τον «εφιάλτη της ζωής μου».

Στη δική της ανάρτηση στο Facebook, η Bayder απέτισε έναν συγκινητικό φόρο τιμής στη γιαγιά της και περιέγραψε λεπτομερώς τον τρομακτικό τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε.

«Ο στυλοβάτης της ζωής μου, της ζωής της οικογένειάς μου. Η γιαγιά μου, κάτοικος του Nir Oz σε όλη της τη ζωή, δολοφονήθηκε χθες σε μια άγρια δολοφονία από έναν τρομοκράτη στο σπίτι της», έγραψε.

«Στις επτά το πρωί, είδα τον εφιάλτη της ζωής μου. Ένας τρομοκράτης ήρθε στο σπίτι της, τη σκότωσε, πήρε το τηλέφωνό της, βιντεοσκόπησε τη φρίκη και τη δημοσίευσε στον τοίχο της στο Facebook. Έτσι το μάθαμε», αναφέρει.

«Το πιο αγνό πράγμα στον κόσμο, το φως της ζωής μου, ολόκληρος ο κόσμος μου, η γιαγιά μου, δεν μπορεί να το κάνει πραγματικότητα».
Η Bayder πρόσθεσε: «Σήμερα το πρωί δεν έλαβα το μήνυμα «αγαπημένη μου δασκάλα, σηκώθηκες;» όπως κάθε πρωί που επιμένεις ούτε ένα λεπτό μετά τις επτά. Η καρδιά μου έχει συντριβεί σε κομμάτια. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν τι είναι για μένα, τι σχέση είχαμε, τι άνθρωπος είναι, αγνός και καλός. Η γιαγιά μου αγαπούσε τη ζωή, αλλά πώς θα συνεχίσουμε χωρίς εσένα; Ποια είμαι εγώ χωρίς εσένα; Δεν είμαι διατεθειμένη να μιλήσω για σένα στο παρελθόν, είναι ένας εφιάλτης της ζωής μου. Σ’ αγαπώ και το ξέρεις, σε κάθε δωμάτιο της καρδιάς μου, σε κάθε σωματίδιο του σώματός μου, σε κάθε ίνα του οργάνου μου».

giagia-israil3_672d9.jpggiagia-israil_cd288.jpggiagia-israil2_079c7.jpg

Συγκλονίζει μητέρα: «Βλέπαμε λίμνες αίματος»

«Ο τρομοκράτης εισέβαλε στο σπίτι μας και ανατίναξε την πόρτα. Ο γείτονάς μου δολοφονήθηκε. Με έβγαλαν από την ντουλάπα, με έφεραν στο σαλόνι και μετά έφεραν τα παιδιά μου, τον Eshel και τον Negev.
Η Εσέλ μου είναι 4 μηνών και ο Νεγκέβ είναι σχεδόν 4 ετών. Μας μετακινούσαν από σπίτι σε σπίτι. Σε όλη τη διαδρομή ακούγαμε πυροβολισμούς και βλέπαμε λίμνες αίματος. Έκαψαν σπίτια και αυτοκίνητα. Μας έβγαλαν έξω και μας περπάτησαν προς τον φράχτη του Κιμπούτς. Υπήρχε μια τρύπα στο φράχτη και αρχίσαμε να περπατάμε προς τη Γάζα. Εγώ, τα παιδιά μου και οι τρομοκράτες», λέει μητέρα στην κάμερα.

Η μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην ιστορία του Ισραήλ

Κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας επικρατεί τρόμος και σύγχυση.

Καθώς το POLITICO φτάνει στο κατακλυσμιαίο σκηνικό, οι γονείς κυνηγούν απεγνωσμένα τα εξαφανισμένα παιδιά τους και απαιτούν αντίποινα κατά των τρομοκρατών της Χαμάς που διέπραξαν ένα λουτρό αίματος τερατώδους κλίμακας.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τότε που οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν από τη Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα του Σαββάτου και εξαπέλυσαν φονική επίθεση εναντίον αμάχων, αφήνοντας εκατοντάδες Ισραηλινούς επιβεβαιωμένους νεκρούς και 2.150 τραυματίες.

Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη σφαγή αμάχων» στην ιστορία του Ισραήλ, δηλώνει στο POLITICO ο εκπρόσωπος του στρατού Doron Spielman.
Το πρωί της Κυριακής, πετάμε με ένα αεροσκάφος της Ryanair από το Βερολίνο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, σε μια από τις λίγες εμπορικές πτήσεις προς το Ισραήλ που δεν έχουν ακυρωθεί. Συνήθως ζωηρή και πολυσύχναστη, η πόλη – η οποία δέχεται πυρά από επιθέσεις με παλαιστινιακές ρουκέτες – έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα.

Οδηγώντας νότια από το Τελ Αβίβ προς την καυτή ζώνη που δέχεται επίθεση από τη Χαμάς, περνάμε αυτοκίνητα που σέρνονται στην καταπιεστική ζέστη των σχεδόν 30 βαθμών στην αντίθετη κατεύθυνση, μακριά από τη Γάζα.
Οχήματα που κατευθύνονται προς τα βόρεια είναι μπλοκαρισμένα για περισσότερα από δώδεκα χιλιόμετρα σε ένα αστυνομικό σημείο ελέγχου.
Δίπλα στη νότια λωρίδα κυκλοφορίας, 25 ισραηλινά άρματα μάχης και αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα είναι σταθμευμένα απειλητικά.
Ένας πατέρας, Yomtov, αναζητά τον γιο του, Ben, ο οποίος διασκέδαζε με περισσότερους από 4.000 άλλους ανθρώπους στο φεστιβάλ μουσικής Tribe of Nova trance το πρωί του Σαββάτου, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο Ben τηλεφώνησε στον πατέρα του αφού άρχισαν οι πυροβολισμοί, εξηγεί ο άνδρας. «Άκουσα μόνο πυροβολισμούς, κραυγές και αραβική γλώσσα. Ο γιος μου δεν είπε τίποτα».
Η επικοινωνία διακόπηκε, βυθίζοντας τον πατέρα σε μια σκοτεινή αβεβαιότητα για το αν ο γιος του ήταν καν ζωντανός, αν είχε απαχθεί στη Γάζα όπως δεκάδες άλλοι ή αν επρόκειτο να τον φέρουν εδώ τραυματισμένο.
Μια μητέρα φωνάζει για τον αγνοούμενο γιο της. «Τρελαίνομαι! Σώστε τα παιδιά μας!» Λέει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να σβήσει τη Γάζα από το χάρτη. «Θέλω το παιδί μου πίσω!»
Προς το παρόν, ο τεράστιος αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Αλλά αργότερα την Κυριακή, η καταστροφική κλίμακα της σφαγής θα αναδειχθεί. Η ZAKA, μια ισραηλινή εθελοντική οργάνωση διάσωσης, έχει συλλέξει μέχρι στιγμής περισσότερα από 250 πτώματα από τον χώρο του φεστιβάλ, δήλωσε εκπρόσωπός της στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ ανήσυχοι συγγενείς περιμένουν έξω από την αίθουσα επειγόντων περιστατικών στην Ασκελόν, μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά τα πρώτα ισραηλινά άρματα μάχης κατευθύνονται προς τη μικρή πόλη Σντερότ, ακριβώς στα σύνορα με τη Γάζα.
Τόσο στην Ασκελόν όσο και στη Σντερότ, αυτοκίνητα κάθονται στην άκρη του δρόμου, γεμάτα τρύπες από σφαίρες. Ένα Toyota που ανήκει σε έναν από τους τρομοκράτες απομακρύνεται, με πιτσιλιές αίματος να προσφέρουν φρικιαστική διακόσμηση στο πίσω μέρος του φορτηγού.

Η Σντερότ ήταν μία από τις πρώτες πόλεις στις οποίες μπήκε η Χαμάς με φορτηγά το πρωί του Σαββάτου για να πυροβολήσει αδιακρίτως εναντίον αμάχων. Ένας επιζών, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, εκτιμά στο POLITICO ότι χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να φτάσουν στο σημείο οι πρώτες ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέκτησε τελικά τον έλεγχο του τοπικού αστυνομικού τμήματος το πρωί της Κυριακής κατεδαφίζοντας ολόκληρο το κτίριο, αφού οι τρομοκράτες είχαν οχυρωθεί μέσα σε αυτό ώρες πριν.
Ο δήμαρχος της Σντερότ, Alon Davidi, στέκεται δίπλα σε λίμνες αποξηραμένου αίματος μπροστά από το κατεστραμμένο κτίριο.

Όταν οι τρομοκράτες ήρθαν να σκοτώσουν στην πόλη του, δεν ήταν εκεί στην αρχή, αλλά έφτασε αργότερα με τις δυνάμεις ασφαλείας. Την ώρα που μιλάμε, στο βάθος ακούγονται τα πλήγματα με ρουκέτες από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα. «Πρέπει να τους χτυπήσουμε σκληρά», απαιτεί ο Νταβίντι.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Spielman αρνήθηκε να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον τρομοκράτες στο Σντερότ, παρά μόνο ότι οι δυνάμεις τους έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της πόλης.
Την Κυριακή, επίσης, υπάρχουν επανειλημμένοι συναγερμοί για ρουκέτες στο Σντερότ. Ακούμε τον υπόκωφο ήχο του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας Iron Dome, το οποίο μόλις αναχαίτισε έναν πύραυλο.
Αλλά το βράδυ της Κυριακής, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν για μια ακόμη ύποπτη διείσδυση τρομοκρατών μέσα στην πόλη.

Ο στρατός μπορεί να έχει ανακτήσει τον έλεγχο, αλλά η ασφάλεια δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη εδώ.

Σφυροκοπά κατοικημένες περιοχές το Ισραήλ

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» ως απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε, το Σάββατο (07/10), από ομοβροντία ρουκετών της παλαιστινιακής Χαμάς που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα, νέα βίντεο ήρθαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (09/10) από τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) σε θέσεις-στόχους της Χάμας στη Γάζα. Ακόμα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ξεπεράσει τους 500.

Μοίρασε το άρθρο!